profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Klāt Viru rallijs, uz starta arī septiņas latviešu ekipāžas

Mārtiņš Jankovskis 10.08.2012 - 07:23 Klāt Viru rallijs, uz starta arī septiņas latviešu ekipāžas
Georgs Gross. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Šodien Igaunijas pilsētā Rakverē startēs ceturtais Igaunijas rallija čempionāta posms - Viru rallijs. Lai arī rallijs no Rīgas ir samērā tālu (350 kilometri), uz šo posmu devušās septiņas latviešu ekipāžas.

Rallija pirmajā dienā, kas sāksies 16:58, sportistiem būs jāveic četri posmi (divi posmi pa divām reizēm), kas kopā sastādīs 20 kilometrus. Visi galvenie notikumi norisināsies otrajā dienā, kad sportistiem būs jāveic vēl septiņi dažādi ātrumposmi. Kopējais rallija garums būs 102 kilometri.


Jānis Vorobjovs/Guntars Zicāns.
Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Aplūkojot starta sarakstu, jāsaka, ka tas ir ļoti solīds. Pavisam kopā pieteikušās 67 ekipāžas, starp kurām ir gandrīz visi ātrākie igauņu braucēji. Tāpat startam pieteicies pēdējo ralliju skatītāju mīlulis Aleksejs Lukjanuks. Pirmais starta numurs rallija galvenajam favorītam Georgam Grosam (Ford Focus WRC), bet aiz viņa trasē dosies tikko no Somijas WRC posma atbraukušais Karls Krūda. Ja vēl nesen starta sarakstā rādījās ukraiņu pilots Oleksejs Tamrazovs ar savu jaunākās paaudzes ''Ford Fiesta RS WRC'', tad šobrīd viņa uzvārds starta sarakstā vairs neparādās.


Aleksejs Lukjanuks. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Visaugstākais numurs no latviešu braucējiem ir Jānim Vorobjovam/Guntaram Zicānam - trešais. Vēl šajā rallijā brauks Jānis Berķis/Edgars Čeporjus, Ralfs Sirmacis/Māris Kulšs, Gatis Vecvagars/Aivars Stolders (rallijā atgriežas pēc ilgākas pauzes), Edgars Balodis/Ivo Pūķis, Valters Kļaviņš/Māris Višinskis un Guntis Lielkājis/Vilnis Miķelsons.


Ralfs Sirmacis/Māris Kulšs. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Apskatot Igaunijas rallija čempionāta kopvērtējumu, N4 klasē pārliecinoši līderi ir Vorobjovs/Zicāns (68,5 punkti). Otrās vietas ieguvējs Rainers Aus tiek apsteigts par 22,5 punktiem. Jāatzīmē, ka Vorobjova ekipāža ir arī pirmā absolūtajā ieskaitē. E9 klasē otrie šobrīd ir Lielkājis/Miķelsons, bet E10 klasē, līderim zaudējot tikai 2,5 punktus, otrajā vietā atrodas Balodis/Pūķis. Piektie šajā klasē ir Berķis/Čeporjus.

Ar dalībnieku starta sarakstu var iepazīties šeit, bet rallija dokumenti pieejami šeit.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png