profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Pēteris Dzirkals: Labi, ka palikām uz ceļa (VIDEO)

Mārtiņš Jankovskis 24.07.2012 - 08:41 Pēteris Dzirkals: Labi, ka palikām uz ceļa (VIDEO)
Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Igaunijas rallijs, kurš vienlaikus bija arī Latvijas rallija čempionāta posms, noslēdzies. Absolūti uzvaru, braucot ar jaunākās paaudzes WRC automašīnu, izcīnīja norvēģis Mads Ostbergs, tādējādi triumfējot šeit otro gadu pēc kārtas. Taču arī mums ir savi Ostbergi, kuri uzvarēja savās klasēs.

Astoto vietu absolūti, trešo vietu N4 klasē Igaunijas čempionātā un ceturto Latvijas čempionāta ieskaitē izcīnīja Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals. ''Pēdējie trīs ātrumposmi bija vienīgie, kas atkārtojās. Pirmajā braukšanas reizē mums nebija tik liela pārliecība par sevi, jo ceļi tomēr ir ļoti sarežģīti - ne velti te WRC piloti atbrauca trenēties pirms Somijas rallija, bet otrajā reizē braucām drošāk, un te arī rezultāts," par veiksmīgo sacensību nobeigumu stāsta Andis Neikšāns. ''Problēmas ar turbīnas spiedienu mūs gan vajāja visu sacīksti, tas arī liedza cīnīties par uzvaru."

Diemžēl devītajā posmā Andis ar Pēteri kļūdījās un kopvērtējumā tika zaudēta trešā vieta N4 klasē Latvijas čempionātā. ''Devītajā ātrumposmā pieļāvām kļūdu - braucot lielā ātrumā, lejup no kalna, sagriezāmies, un nevarējām ieslēgt atpakaļgaitu," stāsta Pēteris Dzirkals. ''Braukšanas ātrums bija ap 140 km/h, labi, ka palikām uz ceļa, jo citādi viss varēja slikti beigties. Tur arī pazaudējām trešo vietu Latvijas čempionātā. Kopumā ņemot, šis nebija mūsu labākais rallijs dēļ tehniskām ķibelēm un šā bīstamā momenta, bet sacensību noslēgums mums tomēr izdevās."


Jānis Vorobjovs/Guntars Zicāns. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Arī Jānim Vorobjovam un Guntaram Zicānam šajā rallijā neklausīja automašīna. ''Pirms rallija aizvadījām testus, kuru laikā jutām, ka kaut kas īsti nav kārtībā ar automašīnu. Bija sajūta, ka tai trūkst jaudas, kas arī atspoguļojās uz ieskrējienu un uzrāvienu. Lai arī pirms šī rallija nomainījām ļoti daudz detaļu, īsto vainu līdz galam tā arī neatradām. Taču, neskaitot šo problēmu, esam apmierināti ar šo ralliju, lai arī pēc pirmās dienas necerējām, ka varētu būt trešie gan Latvijas, gan Igaunijas čempionāta ieskaitē. Jāsaka, ka mūsu mērķis pirms šī rallija bija, lai igaunis Kaspars Koitla no mums neatrautos, un tas arī izdevās. Lai arī šobrīd nav zināms Igaunijas rallija kopvērtējums, izskatās, ka tur mēs esam atrāvušies no otrās vietas," tā Guntars Zicāns.


Mārtiņš Svilis/Aivis Aizsilnieks. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

''Viss bija labi - rallijs bija noorganizēts labi, tikai pašiem savā starpā dažreiz īsti nesagāja lasīšanā. Taču tā bija problēma pašiem. Visticamāk, par sevi vēl atgādināja Madonas rallija tramplīns, tāpēc nespējām pilnībā atbrīvoties un braukt par visiem 100%. Kopumā ceļi bija ļoti interesanti. Protams, otrajā aplī vietām bija špūres, taču kopumā nevar sūdzēties. Arī trase mums bija pierakstīta labi, taču nespējām braukt tā, kā gribētos'', portālam Go4speed pēc rallija atzina E12 klases uzvarētājs Mārtiņš Svilis.


Ralfs Sirmacis/Māris Kulšs. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

''Neskatoties uz to, kāda bija konkurence, domāju, ka rezultāts ir labs. Esam apmierināti ar uzvaru A6 klasē, taču mēs cerējām arī uz panākumu 2WD klasē. Kopumā ceļi bija interesanti, kuriem tomēr piemērotāka izrādījās Markusa Ābrama automašīna," saka Ralfs Sirmacis.

Neikšāns sagriežas un zaudē trešo vietu (no 2:20)


Igaunijas rallija rezultāti:

1. M.Ostbergs  
Ford Fiesta WRC 1:20:19.9
2. T.Noivils Citroen DS3 WRC  +27.4
3. G.Gross Ford Focus WRC +1:45.8
4. M.Prokops Ford Fiesta WRC +2:40.4
5. K.Krūda Ford Fiesta S2000   +3:47.0
6. K.Koitla Mitsubishi Lancer Evo IX   +4:19.1
7. A.Lukjanuks  Mitsubishi Lancer Evo IX   +4:35.9
8. A.Neikšāns Mitsubishi Lancer Evo X   +4:57.1
9. J.Vorobjovs Mitsubishi Lancer Evo X   +5:05.8
10. R.Aus Mitsubishi Lancer Evo IX 
+5:16.5

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png