profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Zvaigzne Viļņas rallijā izcīna ceturto vietu Open klasē, astotais absolūti

Go4speed 21.05.2011 - 14:22 Zvaigzne Viļņas rallijā izcīna ceturto vietu Open klasē, astotais absolūti
Foto: Aigars Tīdmanis/Go4speed

Šodien Lietuvas galvaspilsētas Viļņas apkaimē norisinājās Viļņas rallijs, kurā astoto vietu absolūti izcīnīja vienīgā latviešu ekipāža - Valts Zvaigzne/Alvis Fjodorovs.

Sportistiem bija jāaizvada seši ātrumposmi, kas kopā sastādīja 84 kilometrus. Pēc pirmajiem diviem posmiem līderis bija Deivids Jocijs, kuram sešas sekundes zaudēja "BTA Rally Talsi" N4 klases uzvarētājs Vitauts Šveds. 11. vietā tobrīd atradās Zvaigzne/Fjodorovs. Nākamais posms liktenīgs bija Jocijam, kurš bija spiests izstāties tehniska defekta dēļ. Līdz ar to vadību pārņēma Šveds, kurš to arī nosargāja līdz pat rallija beigām. 20 sekundes Švedam zaudēja Dominiks Butvils, bet pusotru minūti atpalika Martins Samuitis. Augsto astoto vietu absolūti, bet ceturto Open klasē izcīnīja Zvaigzne/Fjodorovs, bet 18. vietā ierindojās ''Playboy'' modele no Ukrainas Inessa Tuškanova ar stūrmani Modri Žeimutu.

"Jā, pēc tam, kad daži braucēji izstājās, mēs beigās palikām ceturtie Open klasē, bet astotie absolūti," portālam Go4speed pēc finiša teica Valts Zvaigzne. "Kopumā rallijs bija interesants, jo ceļi bija ļoti reljefaini, līkumaini un tramplīniem bagāti. Bija ko darīt. Automašīnai nekādu problēmu nebija, tāpēc varējām droši dot virsū. Jāsaka, ka daudzas ekipāžas pamanījās pārsist riteņus, taču mums, par laimi, izdevās nepārsist nevienu riteni. Temps? Jā, sākumā nedaudz bijām piesardzīgāki, taču pēc tam, kad jau apradām, tad nedaudz kāpinājām tempu. Viss bija normāli."

Arī organizācijas ziņā Valts portālam atzina, ka viss esot bijis kārtībā. "Lai arī daudzi runāja, ka organizācija šeit klibo, tā gluži nebija, jo viss bija kārtībā. Jā, varbūt nedaudz leģenda bija neprecīza, bet pa lielam viss bija labi - ko vajadzēja, to paskaidroja, tāpēc šobrīd par Lietuvas ralliju esmu labās domās."

Uz jautājumu, cik viegli vai grūti tik intensīvā režīmā piedalīties sacensībās, Zvaigzne atbildēja. "Nekādu problēmu. Jau nākamajā nedēļā mums ir ''O!Kartes Autosporta Akadēmijas'' pārbaudes, pēc tam pēc nedēļas rallijs Madonā un Jēkabpilī u.t.t. Visam pa vidu vēl treniņi. Ir jau pierasts (smejas). Neatlaižam ne mirkli (smejas). Protams, jūtu, ka ar katru ralliju tā braukšana un stenogramma kļūst labāka, taču, protams, ir vēl daudz darba. Ar katru nobraukto kilometru arvien vairāk saprotamies ar mašīnu, jo sākumā mašīna bija pilnīga sveša, bet tagad jau esam kaut cik apraduši. Paldies Dievam, autiņam arī viss daudz maz kārtībā. Dažreiz nomainām kādu buferi, bet pa lielam neko nemainām. Vienīgi pēc Tallinas rallija mums vajadzēja motoram nomainīt blīvi. Taču kopumā viss ir labi sagatavots un arī tiek regulāri apkopts."

 

Viļņas rallija rezultāti:

1.

Vitauts Šveds/Žilvins Sakalausks

Mitsubishi EVO X

N4

  46:34.6

2.

Dominiks Butvils/Renats Vaitkevičs

Mitsubishi EVO X

N4

+00:20.6

3.

Martins Samuits/Ramūns Šaučikovs

Mitsubishi EVO X

Open

+01:16.8

4.

Ramūns Čapkausks/Tomas Šipkausks

Mitsubishi EVO IX

N4

+01:54.3

5.

Roks Lipeiks/Inga Lipeikitė

Mitsubishi EVO VIII

Open

+02:12.6

6.

Benedikts Vanags/Irina Kolomejtseva

Subaru Impreza WRX STI

N4

+02:51.6

7.

Artūrs Ežersks/Giedrijs Nomeika

Subaru Impreza WRX STI Spec

Open

+03:35.6

8.

Valts Zvaigzne/Alvis Fjodorovs

Mitsubishi EVO IX

Open

+04:03.7

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png