profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Igaunijas rallija treniņos ātrākais Noivils, Neikšāns - trešais

Mārtiņš Jankovskis 20.07.2012 - 07:57 Igaunijas rallija treniņos ātrākais Noivils, Neikšāns - trešais
Tjerī Noivils ar savu "Citroen DS3 WRC" automašīnu. Foto: ''Auto24 Rally'' preses dienests

Vakar vakarā Igaunijā tika aizvadīti ''Auto24 Rally'' treniņbraucieni. Kopā vismaz vienu braucienu veica 45 sportisti. Visātrāko laiku, veicot divus braucienus, uzrādīja beļģu jaunais talants Tjerī Noivils, kurš šajā rallijā visus klātesošos priecēs ar jaunākās paaudzes WRC automašīnu. 1,2 sekundes viņam zaudēja igaunis Georgs Gross, bet uzreiz aiz Grosa finišēja Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals. Piekto labāko rezultātu uzrādīja Mārtiņš Svilis. Vēsturisko automašīnu klasē pārliecinoši pirmais Jari Mati Latvala.

"Mūsu plāns ir cīnīties par iespējami augstāku vietu šajās sacensībās," uzsver Andis Neikšāns. ''Mūsuprāt, interesantākais šā rallija moments būs cīņa starp Latvijas un Igaunijas braucējiem. Sagaidu, ka ātrākie no mājiniekiem būs Sīms Plangi, kurš pats ir no Dienvidigaunijas, un Kaspars Koitla. Pārtraukums starp sacensībām bijis pailgs, taču komanda ir labā formā.''


Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals testu laikā. Foto: LMT Rallija komandas preses dienests

''Manuprāt šajā nedēļas nogalē tiks aizvadīts labākais šī gada rallijs. Tādā konkurencē ilgi nav braukts. Liels prieks, ka LAF rallija komisija spējusi sarūpēt šo iespēju Latvijas rallija čempionātam būt arī Igaunijā. Arī mēs esam ieguvēji, jo, braucot šādā konkurencē, pieaug arī mūsu konkurētspēja. Cīnīsimies par maksimāli iespējamiem ieskaites punktiem,'' tā pirms starta izteicās Aivis Egle.


Aivis Egle. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Iespējams, jau Igaunijā par Latvijas čempionu savā klasē varētu kļūt Ralfs Sirmacis, kurš treniņos bija ātrākais starp 2WD klases braucējiem. ''Šajā rallijā ir pieteikušās daudz spēcīgas ekipāžas, tāpēc būs nepieciešama pilna atdeve no paša rallija sākuma līdz beigām! Nekas cits vien neatliek kā cīnīties! Būs grūti, bet jācenšas iet uz uzvaru, protams, lieki nekur gan neriskēšu, nav tā vērts. Arī šajā rallijā tomēr ir svarīgi iegūt LRČ punktus! Centīšos braukt, cik ātri vien varu, bet bez kļūdām,'' tā Ralfs Sirmacis.

Ar rallija rezultātiem var iepazīties šeit, bet ar vēsturisko automašīnu rezultātiem var iepazīties šeit.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png