profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

WRC zvaigznes un latviešu rallija braucēji dodas iekarot Igauniju

Mārtiņš Jankovskis 19.07.2012 - 19:20 WRC zvaigznes un latviešu rallija braucēji dodas iekarot Igauniju
Jānis Vorobjovs/Guntars Zicāns. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Jau šo piektdien Igaunijā, Otepē, tiks aizvadīts trešais Igaunijas un piektais Latvijas rallija čempionāta posms - rallijs ''Auto24 Rally Estonia''. Šis šogad noteikti būs līdz šim kuplākais un kvalitatīvākais rallijs Baltijā, jo kopā rallijam pieteikušās 129 ekipāžas no dažādām pasaules valstīm.

Šobrīd, kad aizvadīti četri posmi, līderi N4 klasē ir Jānis Vorobjovs/Guntars Zicāns, taču tikai četrus punktus viņiem zaudē igaunis Kaspars Koitla. Jau uz trešo vietu pakāpies Andis Neikšāns, kurš pirmos divus ziemas posmus izlaida. Te noteikti jāatzīmē, ka Vorobjovs šobrīd ir arī pirmais Igaunijas čempionāta kopvērtējumā (Sīms Plangi zaudē piecus punktus).


Sīms Plangi. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

A+ klasē pārliecinošs līderis (trīs uzvaras) ir Mārtiņš Svilis, kurš tuvāko sekotāju Staņislavu Travņikovu apsteidz par 11 punktiem. R2 klasē pārliecinošs līderis ir Ralfs Sirmacis, kurš par 22 punktiem ir priekšā Kārlim Nebaram. 2WD klasē pirmais ir krievs Dmitrijs Mjačins, aiz sevis atstājot Jāni Berķi un Gati Klemenci.

Arī šogad paralēli rallijam ''Auto24 Rally Estonia'' notiks vēsturisko automobiļu sacensības. Pavisam kopā dalību apstiprinājušas 34 automašīnas, kuru vidū (pirmais starta numurs) varēs redzēt somu rallija zvaigzni Jari Mati Latvalu (''Ford Escor RS''). Aiz viņa trasē dosies norvēģu pilots, kura rīcībā būs leģendārā ''Lancia 037'' automašīna. Taču, atceroties pagājušajā gadā redzēto, arī bez šiem braucējiem būs vēl noteikti ko redzēt - garas sānslīdes, nedzirdētas motora skaņas un daudz ko citu.


Šādu ''Lancia 037'' automašīnu varēs redzēt Igaunijā. Foto: rallyestonia.com

Apskatot rallija braucēju sarakstu, komentāri ir lieki. 129 automašīnas, no kurām piecas WRC. Ja Georgu Grosu un viņa ''Ford Focus WRC'' mēs jau esam iepazinuši, tad pārējie četri braucēji startēs ar šī brīža pasaules rallijā čempionātā izmantotajām WRC automašīnām. Uz starta izies tādi vīri kā Mads Ostbergs, Tjerī Noivils, Martins Prokops un Oleksejs Tamrazovs.


Tjerī Noivils. Foto: ewrc.cz
 
Kamēr šie braucēji centīsies noskaidrot ātrāko pilotu šajā rallijā, karstas un sīvas cīņas mūs sagaida pārējās klasēs. No Latvijas šajā rallijā kopā uz starta izies 21 ekipāža. Augstākais starta numurs (piektais) tika piešķirts Andim Neikšānam, kurš pirms šī rallija aizvadīja treniņus. Kā preses konferencē atklāja Andis, tad viņam esot prieks atkal braukt Igaunijā. Sportists atzina, ka konkurence šogad N4 klasē būs ārkārtīgi sīva, taču, neskatoties uz to, ekipāžas galvenais mērķis iegūt punktus Latvijas čempionāta kopvērtējumā.


Andis Neikšāns (otrais no labās) vakardienas preses konferencē. Foto: Rallyestonia preses dienests

Interesantas vārdu apmaiņas (pozitīvā gaisotnē) notikušas starp WRC braucējiem. Beļģu pilots Tjerī Noivils preses konferencē atzina, ka viņa mērķis ir labi sagatavoties Somijas rallijam, kā arī izcīnīt šī rallija galveno balvu - ķiveri. Beigās sportists piebilda, ka, ja Ostbergs to gribēs iegūt savā īpašumā, tad viņam būs jābrauc ātrāk par Noivilu. Tikmēr Ostbergs savam konkurentam tviterī veltīja tādus vārdus: ''Es tev to ķiveri jau pirms starta nozagšu un tad tev vajadzēs mani noķert. Lai tev veicas.''


Rallija galvenā balva
 
Pavisam kopā sportistiem šajā rallijā būs jāveic 12 ātrumposmi, kas kopā sastādīs 167 kilometrus. Taču Latvijas čempionāta ieskaitē tiks ņemti vērā tikai pirmo deviņu ātrumposmu laiki jeb 124 kilometri no kopējās distances (tie, kas būs samaksājuši par visu ralliju (600 eiro), tie varēs braukt arī atlikušos trīs posmus).

Ar vēsturisko automašīnu starta sarakstu var iepazīties šeit, bet ar rallija dalībniekiem var iepazīties šeit. Visas kartes un citas svarīgas lietas atrodamas šeit. Jāatgādina, ka vēsturiskās automašīnas trasē dosies PIRMS rallija ekipāžām, tāpēc nenokavējiet un starta sarakstus izpētiet kārtīgi!
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png