profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Vasaraudzis: „Šajā rallijā atkal patīkami pārsteidza Kisiela ekipāža”

Go4speed 18.05.2011 - 13:59 Vasaraudzis: „Šajā rallijā atkal patīkami pārsteidza Kisiela ekipāža”
Foto: Aigars Tīdmanis/Go4speed

Ivars Vasaraudzis, kurš šoreiz "BTA Rally Talsi" bija redzams skatītāju rindās, pēc aizvadītā rallija portālam "Go4speed" atzina, ka viņu šajā rallijā atkal patīkami pārsteigusi Raimonda Kisiela ekipāža.

Jau vēstījām, ka Vasaraudzis "BTA Rally Talsi" nestartēja vairāku apstākļu sakritību dēļ (nebija pieejama automašīna). Taču pēc "BTA Rally Talsi" organizatoru lūguma Ivars kopā ar Krišjāni Cauni bija žūrijā, kas pilsētas dopā vērtēja sportistu iespaidīgākos un atraktīvākos lēcienus speciāli izveidotajā mākslīgajā tramplīnā.

"Nebiju kādu laiku vērojis ralliju no malas, bet iespaidi bija labi - rallijs labi noorganizēts, daudz skatītāju," sarunā ar portālu "Go4speed" stāsta Ivars Vasaraudzis. "Protams, pats labāk gribēju braukt, taču šoreiz ralliju biju spiests vērot no malas.  Pašam izdevās apmeklēt vairākus posmus. Uz Talsu ralliju bija atbraucis arī Jari Ketomā menedžeris (Ari Vatanena dēls), kurš bija pārsteigts par to, cik daudz skatītāju brauc uz ralliju un par to cik viņi pie mums ļoti mīl autosportu."

Vasaraudzis atzīst, ka Kisiels šajā rallijā vēlreiz nostiprināja viņa pārliecību, ka Raimonds var un māk braukt ātri. "Tāds liels pārsteigums par kādu konkrētu ekipāžu nav, taču atkal patika, kā brauca Kisiels. Visu ralliju viņš brauca stabili un turējās trijniekā. Protams, ar lielu interesei vēroju kādi būs rezultāti Andim Neikšānam, Jānim Vorobjovam, Aivim Eglem un Jānim Feldmanim. Gribēju redzēt, kā viņiem ar "Evo X" ies vasarā. Arī Māris Neikšāns malacis - pirmās sacīkstes ar "Evo X" un uzreiz pjedestāls. Viņš parādīja, ka var būt ātrs un konkurētspējīgs."

Lai arī "BTA Rally Talsi" Ivars trasē nedevās, sportists atzina, ka šo to no konkurentiem varēja pamācīties. "Talsos vienkārši vēroju ralliju, bet, protams, no malas arī nedaudz paskatījos, kā kurš, ko dara, kā izbrauc kādu konkrētu līkumu. Kaut kādas atziņas, protams, ka varēja atrast. Un ne tikai no tiem ātrākajiem braucējiem. Redzēju gan pigorus, gan arī guvu vērtīgas atziņas (smejas). Cerams, ka kaut kas noderēs."

Runājot par skaistākajiem un atraktīvākajiem lēcieniem, Vasaraudzis atzīst, ka izvēlēties vienu konkrētu ekipāžu bija samērā grūti. "Ja runājam par pilsētas mākslīgo tramplīnu un atraktīvākajiem lēcieniem, tad bija pagrūti izvēlēties uzvarētāju. Bez jau pieminētā uzvarētāja (Krievijas ekipāža Igors Grušelevskis/Jans Poedinkovs) atmiņā palika Valts Zvaigzne, kurš skaisti leca. Tāpat atmiņā palika Egīls un Māris Īles. Neatceros, kas ar to mašīnu brauca, bet oranžā hondiņa palika atmiņā. Prieks par Aleksandru Novoselovu ("Skandi Rallija Komanda"), kuram arī nedaudz palīdzu ar padomu un ar braukšanu. Viņš mani tā pārsteidza, ka pat nedaudz sabijos. Kā mēs ar viņu pirms tam sarunājām, tā viņš arī šajā tramplīna visu izdarīja. Taču, protams, bija vēl daudz labu un skaistu lēcienu. Nebija viennozīmīgi viegli izvēlēties labāko un atraktīvāko."

Tāpat sportists paslavēja Ketomā un jauno "R4" automašīnu. "Protams, Ketomā, izmantojot savu meistarību un pasaules rallija čempionāta pieredzi, apliecināja "R4" mašīnas potenciālu un ātrumu. Protams, ir vēl ko pieregulēt un pamainīt tai mašīnai, taču kopumā mašīna ir ļoti konkurētspējīga un ātra. Paliek tikai braukšanas vaina," tā Vasaraudzis.



Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png