profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Šveds: „Negribēju uzvarēt šādā veidā”

Go4speed 17.05.2011 - 13:10 Šveds: „Negribēju uzvarēt šādā veidā”
Aigars Tīdmanis/Go4speed

Pēc „BTA Rally Talsi" citu valstu N4 klases rallija čempioni visi kā viens atzina, ka rallijs esot bijis lielisks, kurā noteikti sportisti gribētu atgriezties vēlreiz.

No N4 klases čempioniem vislabāk veicās lietuvietim Vitautam Švedam, kurš kopvērtējumā palika otrais, bet N4 klasē - pirmais. Visu rallija laiku Švedas N4 klasē kopvērtējumā bija trešais, taču pēc tam, kad pēdējā posma savu mašīnu riteņus pārsita Andis Neikšāns un Jānis Vorobjovs, uzvaru izcīnīja lietuvietis, kurš pēc nobrauktas pusdistances atzina, ka vēl nesaprototies ar automašīnu.

„Nevaru vēl pabraukt tā, kā gribētos," pēc septītā posma portālam „Go4speed" atzina rallija uzvarētājs Vitauts Šveds. „Gan Andis, gan Jančuks (Vorobjovs) jau ir apraduši ar „Evo X", taču mēs vēl nesaprotamies ar to. Visu laiku gribas braukt tā, kā to darīju ar „Evo IX", taču ar „Evo X" ir pavisam cita braukšana." Lai arī Šveds beigās, pateicoties konkurentu neveiksmēm, izcīnīja otro vietu absolūti, bet pirmo vietu N4 klasē, sportista vaigs nebija diez ko priecīgs. „Negribēju uzvarēt šādā veidā," finišā nopūšas lietuvietis. „Gribējās uzvarēt cīņā, nevis pēc konkurentu neveiksmēm, taču tāds ir rallijs - kādam paveicas vairāk. Saprašanās ar automašīnu jau ir labāka, tāpēc ceru, ka Viļņas rallijā varēšu pabraukt vēl ātrāk."

No pārējiem čempioniem visaugstāk finišēja zviedru rallija braucējs Jimijs Jūge, kuram sestā vieta absolūti, bet piektā N4 klasē. „Kopumā rallijs bija labs - laba organizācija, ātri ceļi un ļoti daudz skatītāju. Bija jautri. Kopumā mašīna bija laba, taču ar katru posmu mēs iemācījāmies kaut ko jaunu. Ceru, ka man izdosies vēl kādreiz piedalīties šajā rallijā. Labprāt atgrieztos," pēc pēdējā posma portālam teica Zviedrijas čempions Jimijs Jūge.

Tikai 30. vietā (pirms pēdējā posma bija 14. vietā) palika norvēģu rallija braucējs Svenings Biltveds. „Nebraucu tik ātri, cik vajadzēja. Arī mašīna nebija tik ātra, cik gribētos. Pēdējā posmā pārsitu mašīnas riteni, kā rezultātā zaudēju vairāk par sešām minūtēm. Ceļa segums šeit bija savādāks nekā Norvēģijā, tāpēc sākumā bija grūti pie tā pierast. Arī mans braukšanas stils nebija īsti piemērots šim rallijam. Tagad arī es varu apliecināt to, ko man pirms rallija teica Andreass Mikelsens - „Subaru" šeit garajās taisnēs nepietiek jaudas un ātruma. Ja skatāmies no sportiskās puses, tad man šis rallijs nebija izdevies, taču kopumā pats rallijs bija lielisks - gan ātrumposmi, gan sacensību organizācija, gan skatītāji. Man bija liels gods šeit braukt. Neizslēdzu iespēju, ka varētu šeit atgriezties. Viss būs atkarīgs no tā, vai šis rallijs nepārklāsies ar kādu Norvēģijas rallija čempionāta posmu," tā servisa parkā portālam teica pagājušā gada Norvēģijas rallija čempions Svenings Biltveds.

Otro gadu Talsos brauca Joke Nīmans, kuram šoreiz 12. vieta absolūti un desmitā N4 klasē. „Rallijs bija labs," saka Joke Nīmans. „Jāatzīst, ka šī rallija laikā mēs diemžēl neatradām pareizos regulējumus, kas liedza uzrādīt augstāku rezultātu. Salīdzinot ar iepriekšējo reizi, kad biju šeit, tad jāsaka, ka rallijs bija līdzīgs, taču šoreiz noteikti bija augstāks braucēju līmenis. Kopumā bija interesanti rallija ātrumposmi. Arī organizācija bija augstākajā līmenī. Esmu priecīgs, ka biju šeit. Ja man būs tāda iespēja, tad noteikti centīšos braukt šeit arī nākamgad. Centīšos, to arī panākt."


Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png