profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Latvieši dodas iekarot Zīda ceļu, uz starta arī uzlabotais OSCar eO

Mārtiņš Jankovskis 06.07.2012 - 12:53 Latvieši dodas iekarot Zīda ceļu, uz starta arī uzlabotais OSCar eO
Andris Dambis un Māris Saukāns šī gada Dakaras rallijā. Foto: ''Team Latvia''

Sestdien, 7.jūlijā, Maskavā, Sarkanajā laukumā, tiks dots starts vienam no pasaules prestižākajiem rallijreidiem - ''Silk Way", kurā startēs arī vairākas ekipāžas no Latvijas. Nedēļas laikā vieglo un smago automašīnu dalībniekiem būs jāveic seši ātrumposmi, kas kopā sastādīs gandrīz 4000 kilometrus, bet pašos ātrumposmos sportistiem būs jāveic vairāk par 2000 kilometriem.

Protams, salīdzinot ar Dakaras ralliju, dalībnieki nav tie spēcīgākie, taču ir vairāki braucēji, kuri komentārus neprasa. Kā pirmais trasē dosies šī gada Dakāras rallijreida piektās vietas ieguvējs argentīnietis Lusio Alvaress, kurš brauks ar ''Toyota'' automašīnu. Aiz viņa brauks leģendārais francūzis Žans Luī Šlesers, kurš Krievijas bezceļos izmēģinās jauno bagiju. Tāpat būs interesanti pasekot čehu rallijreida meistara Miroslava Zapletala gaitām, jo šis sportists trasē dosies ar ''Hummer" automašīnu.

Uz starta šajā sarežģītajā rallijā izies gan ''RE Autoclub", gan arī ''Team Latvia'' komanda, kura startēs ar OSCar eO automašīnu.


Tonijs Gardemeisters testu laikā. Foto: "RE Autoclub"

''Jau vairākus gadus ''RE Autoclub" komanda piedalās vienās no pasaules prestižākajām rallijreida sacensībām ''Silk Way". Šis gads būs jauns izaicinājums mūsu komandai, jo vienu no automašīnām pilotēs somu sportists Tonijs Gardemeisters, kurš jau iepriekšējos startos apliecinājis lielisko rallija meistara slavu. Gardemeisters kopā ar stūrmani Agri Pētersonu kļūst par arvien labāku rallijreida ekipāžu, tādēļ ''Zīda ceļā" esam izvirzījuši daudz augstākus mērķus," pirms došanās uz Krieviju portālu Go4speed informēja ''RE Autoclub" direktors Roberts Elbakjans.

''Komanda ir ieguldījusi lielu darbu automašīnas sagatavošanā startam Krievijas rallijreidā. Par to varēju pārliecināties testa braucienos," uzsver somu pilots Tonijs Gardemeisters, kuram sacensību organizatori prognozē ļoti augstus rezultātus posmos, kuros svarīgs būs sasniegtais distances veikšanas ātrums. ''Šis man būs kārtējais izaicinājums un piedzīvojums kā rallijreida pilotam. Tehniski visam jābūt kārtībā, tādēļ mums duetā ar Agri Pētersonu būs iespēja cīnīties par augstām pozīcijām."


Foto: ''Team Latvia''

Interesanti būs pasekot Andrim Dambim un Mārim Saukānam (118. starta numurs), kuri trasē dosies ar Dakāras rallijā debiju piedzīvojušo ''OSCar eO'' automašīnu. Kā portālam pavēstīja Kristaps Dambis, tad, salīdzinot ar Dakāras ralliju, mašīna ir piedzīvojusi vairākus uzlabojumus. Būtiskākais uzlabojums ir tas, ka tagad mašīnas maksimālais ātrums būs 150 km/h, kas būs par 20% vairāk nekā tas bija Dakarā. Tāpat komandā ir veikusi gandrīz pilnīgu mašīnas rebildu, kā arī veikusi citus svarīgus darbus, lai ''OSCar eO'' automašīnu padarītu vēl spēcīgāku un konkurētspējīgāku.

Jāpiebilst, ka trasē līdzās OSCar eO automašīnai dosies arī divas atbalsta automašīnas, kurās būs gan inženieri, gan arī mehāniķi, kuri nepieciešamības gadījumā būs gatavi palīdzēt ''OSCar eO''.


Foto: ''Team Latvia''

Vēl no latviešiem šajā rallijā brauks Aldis Vilcāns/Vladimirs Makarenko (155), Māris Vilcāns/Daira Vilcāne (157) un Toms Brants/Mārtiņš Tūters (186).

Ar "Silk Way" dalībnieku sarakstu var iepazīties šeit, bet sacensību karti var atrast šeit.

Portāls Go4speed visiem dalībniekiem novēl veiksmīgi sasniegt finišu.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png