profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Norvēģijas rallija čempions: Talsu rallija mērķis – pārspēt zviedrus

Go4speed 13.05.2011 - 00:13 Norvēģijas rallija čempions: Talsu rallija mērķis – pārspēt zviedrus
Aigars Tīdmanis/Go4speed

Jau otro gadu Talsu rallijā uz starta varēs redzēt arī norvēģu braucējus. Ja pagājušajā gadā šajā rallijā brauca Andreass Mikelsens, tad šogad Talsos startēs 2010. gada Norvēģijas čempions - Svenings Biltveds.

Lai arī pirms pagājušajā gada Talsu rallija daudzi uzskatīja, ka jau ar pirmajiem posmiem līderis varētu būt WRC rallijā pieredzi guvušais Mikelsens, tā gluži nebija, jo pēc sešiem posmiem jaunais un talantīgais norvēģis bija tikai sestais. Šogad Talsos būs iepsēja redzēt citu norvēģu rallija braucēju - 25 gadus veco Sveningu Biltvedu, kurš portālam „Go4speed" atzina, ka Talsu rallijā nolēma startēt pēc tam, kad viņš savus spēkus izmēģināja Sāremas rallijā.

„Uz Talsu ralliju nolēmu doties tāpēc, ka pēc pagājušā gada starta Sāremas rallijā (pēc ceturtā posma norvēģis bija 14. vietā) secināju, ka šeit ir ļoti patīkami braukt. Tik daudz spēcīgu braucēju un tik daudz cilvēku trases malā. Tas bija jautri, lai arī rallijs man beidzās ne tā, kā gribētos (izstāšanās piektajā posmā ātrumkārbas defekta dēļ)," pagājušā gada notikumus atceras norvēģis.

Biltveds atzīst, ka ir lietas kursā tam, ka „Subaru" automašīna šeit ir lēnāka nekā „Mitsubishi". „Jā, jāpiekrīt būs Mikelsena teiktajam, jo garās taisnēs „Subaru" šeit nav tik ātrs, cik „Mitsubishi". Šobrīd mūsu mašīnas maksimālais ātrums varētu būt no 170 - 180 km/h. Jebkurā gadījumā mums Norvēģijas rallijos nav tik daudz garu taišņu, cik šeit, Baltijā, tāpēc citreiz prasās vēl kāds papildus ātrums."

Sportists atzīst, ka par konkurentiem neko daudz nezina, taču viņš ir informēts par šeit esošo rallija līmeni. „Ko zinu par konkurentiem? Varbūt ne tik daudz zinu par pašiem braucējiem, cik zinu to, ka organizācijas un braucēju līmenis šeit ir ļoti, ļoti augsts," turpina Biltveds. „To arī apliecināja Andreass Mikelsens, kurš Norvēģijā vienmēr ir ļoti ātrs, bet šeit viņš nespēja konkurēt ar vietējiem braucējiem. Būtiskākā atšķirība ir tā, ka šeit ir ļoti, ļoti daudz spēcīgu braucēju, kas brauc vienā tempā. Ja tu šeit pieļauj kādu nelielu kļūdu, tad kopvērtējumā tu vari zaudēt uzreiz kādas piecas līdz desmit pozīcijas, kamēr Zviedrijā un Norvēģijā tu zaudētu maksimums divas līdz trīs vietas."

Uz jautājumu, vai Biltveds ir ātrāks par Mikelsenu, sportists atbildēja: „Lai arī Mikelsens pēdējos gados mazāk startē Norvēģijā, esam arī braukuši vairākos rallijos kopā. Jāsaka, ka parasti viņš bija nedaudz ātrāks par mani. Iespējams, tas dēļ viņa lielās starptautiskās pieredzes, jo es neesmu braucis tik daudz rallijus ārpus Skandināvijas. Esmu sacenties arī ar zviedru rallija braucējiem. Šeit gan jāsaka, ka mūsu rezultāti bija līdzīgi."

Kamēr daudzu pilotu mērķis šajā rallijā ir uzvara, norvēģis apzinās, ka šeit uzvarēt būs ļoti grūti. „Ja runājam par manu mērķi šajā rallijā, tad galvenais uzdevums būs pārspēt zviedru braucējus, bet pēc tam jau redzēs, cik augstu izdosies uzkāpt. Ja man ļoti, ļoti paveiksies, iespējams, varētu pacīnīties par Top 3, taču, kā jau teicu, šeit līmenis ir ļoti, ļoti augsts, tāpēc būs grūti. Taču noteikti centīšos, jo braukšu uz maksimumu."

„Nesen piedalījos ceturtajā Norvēģijas rallija čempionāta posmā, kurā paliku otrais (uzvarēja Mads Ostbergs („Ford Fiesta S2000")). Pēc tam divas nedēļas gatavojām mašīnu. Šodien noteikti aizvadīšu treniņbraucienus un rīt jau sāksies rallijs," tā Biltveds.


Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png