profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Pašmāju un ārzemju sportisti Latvijas ceļos sāk gatavoties vasaras rallija sezonai (FOTO)

Mārtiņš Jankovskis 19.05.2021 - 06:19 Pašmāju un ārzemju sportisti Latvijas ceļos sāk gatavoties vasaras rallija sezonai (FOTO)
Sirmača un Vecvagara automašīnas. Foto: Ramus Rally Team

Aizvadītajās brīvdienās Alūksnes pusē un Bikstos vairākas rallija ekipāžas aizvadīja grants testus. Ja Alūksnē testējās SRT komandas braucēji Vladas Jurkevičius un Miko Marčiks, tad Bikstos testus aizvadīja Ralfs Sirmacis, Edgars Balodis, Aleksandrs Jakovļevs, Krišjānis Zintis Putniņš, Arvis Vecvagars un Arnis Alksnis.


Foto: Ramus Rally Team


Foto: Ramus Rally Team

Kā pastāstīja Vladas Jurkevičius, tad ar šiem testiem viņš uzsācis gatavošanos jaunajai vasaras rallija sezonai, kas ekipāžai sāksies jau šajās brīvdienās. ''Interesējos par treniņu iespējām vispirms Lietuvā, bet to īstenot šonedēļ nebija iespējams. Alūksnē ir ļoti ātri ceļi un vienmēr laba organizācija, tāpēc prieks atbraukt. Ar šiem testiem sākām gatavoties vasaras rallija sezonai, kas sāksies ar Ignalinas rallija kausa izcīņu un Žemaitijas ralliju,'' stāsta Vladas Jurkevičius.


Foto: Jānis Asaris

Pēc deviņu mēnešu ilgas pauzes pirmos grants testus aizvadīja pagājušās ERČ sezonas ceturtais ātrākais ERC1 Junior klases pilots Miko Marčiks, kurš šosezon plāno startēt visos astoņos ERČ posmos. ''Alūksnē ir daudz jauku ātrumposmu, kuros var braukt un strādāt ar regulējumiem. Testu sākumā bija grūti iebraukties, jo ātrumposms bija tehnisks, tāpēc pēc tik garas pauzes nebija viegli braukt, bet dienas otrajā pusē, kad braucām pa ātru un platu ceļu, tad sajūtas jau bija labākas,'' stāsta Miko Marčiks.


Foto: Jānis Asaris

Pēc ilgāka pārtraukuma pirmos grants testus ar ''Renault Clio III RS'' aizvadīja 2016.gada ERČ čempionāta trešais ātrākais braucējs Ralfs Sirmacis, kurš sarunā ar portālu Go4speed pastāstīja, ka "Kopumā testos gāja labi – ātrumposmi bija samērā ātri, tāpēc beidzot varēja izjust īstu ātrumu. Testos nobraucām kādus 70 kilometrus. Pirmajā reizē nobraucām tā piesardzīgāk, lai saprastu, kā vadās auto un kāda ir mūsu sadarbība, bet atpakaļceļā jau braucām pilnā ātrumā. Brīžiem varēja just, ka iekšā vēl sēž tā pilnpiedziņas braukšana, jo vairākos līkumos gribējās iemest plakaniski, bet uz beigām jau tā braukšana sanāca piemērotāka priekšpiedziņai. Bet kopumā bija labi – prieks atkal braukt ar rallija mašīnu. Tagad mašīnai pamainīsim pāris lietas un jūnijā pirms ''Rally Liepāja'' plānojam aizvadīt vēl vienus testus.''


Foto: Ramus Rally Team

''Testos nobraucām kādus 80 kilometrus. Kādu gadu nebiju braucis pa granti, tāpēc sākumā pēc tik garas pauzes acis bija lielas, bet uz beigām braukšana aizgāja un varēja braukt drošāk, ātrāk. Vienīgi jāpiebilst, ka uz beigām, kad braukšana jau bija ļoti laba, beidzās visas līdz paņemtās riepas, tāpēc testi mums tad arī beidzās (smaida). Bet kopumā bija ļoti jautri un forši – divi interesanti ātrumposmi (šaurāks, lēnāks un otrs ātrāks). Pēc šiem testiem āķis ir lūpā un gribas braukt vēl,'' portālam Go4speed pastāstīja Arnis Alksnis.


Foto: Rallyworkshop

''Sākumā ne rokas, ne kājas neklausīja, tāpēc jutos kā tāds iesācējs,'' smejoties iesāk Edgars Balodis. ''Bet uz trešo reizi jau apradu un sāku saprast, kur griezt un ko darīt.''


Balodis/Pūķis. Foto: Ramus Rally Team

''Noteikti jāuzslavē Ivo Pūķis, kurš pēc deviņu gadu pauzes man atkal sēdēja blakus un lasīja stenogrammu. Uz šiem testiem man nebija stūrmaņa, tāpēc piedāvāju Ivo, un viņš uzreiz piekrita. Jau ar pirmajiem metriem viņš apliecināja, ka ir viens no, ja ne pats labākais Latvijas stūrmanis. Viņš man no pirmā metra nolasīja tā, it kā mēs pēdējos piecus gadus diendienā būtu braukuši kopā – ar intonācijām, pareiziem attālumiem, uzsvariem. Cepuri nost. Man, pateicoties Ivo, pēc tik garas pauzes bija ļoti viegli atsākt braukt. Man nebija pat šaubu – ticēt vai neticēt, ko viņš lasa. Uzreiz 200% pārliecība un uz priekšu. Tas ir ļoti svarīgi, kad ir šāda uzticība, jo es jau no pirmā metra varēju sākt cīnīties pats ar sevi un savu braukšanu,'' nobeidz Balodis, kurš piebilda, ka jau drīzumā plāno piedalīties vēl kādos testos, jo, kamēr nenotiek ralliji, ir jākrāj kilometri, lai, atsākoties sezonai, būtu kaut cik labā sportiskā formā.

Balodis un Sirmacis testos:


Marčiks testos:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png