profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Pēc vēlreiz precizētā LRČ kalendāra 'Rally Alūksne' šogad nenotiks

Go4speed 21.04.2021 - 10:33 Pēc vēlreiz precizētā LRČ kalendāra 'Rally Alūksne' šogad nenotiks
Foto: Edgars Leonovs

15.aprīlī Latvijas automobiļu federācija (LAF) publicējusi precizēto 2021.gada Latvijas rallija čempionāta (LRČ) sacensību nolikumu. Lai arī nesen (25.februārī) pēc ilgas pauzes tika paziņots šīs LRČ sezonas jaunais kalendārs, kas paredzēja aizvadīt divus posmus Latvijā (Liepājā un Alūksnē), kā arī pa posmam Igaunijā un Lietuvā, tad precizētajā kalendārā redzams, ka šogad rallijs Alūksnē diemžēl nenotiks.

Jaunais LRČ kalendārs vēsta, ka jaunā sezona sāksies ar posmu Igaunijā, Viru ralliju, kam sekos posms ''Rally Liepāja''. Trešais LRČ posms paredzēts ''Louna Eesti”, kas ieplānots augusta beigās, bet sezonu plānots noslēgt ar Zarasai rallliju oktobra sākumā. Kā rezerves posmi noteikti ralliji Rokiškis un Sāremā.


Foto: Motors & Sports

Latvijas Rallijsprinta kauss arī tiks aizvadīts četros posmos. Sezona sāksies ar ''Rally Liepāja'', kam sekos sacensības ''Amata'' un ''Rally Zarasai''. Sezona noslēgsies ar Baltijas miniralliju ''Rīga''.

Pavisam kopā būs šādas ieskaites grupas:
Rallijs: LRČ 1, LRČ 2, LRČ 3, LRČ 4, LRČ 5, LRČ 6, LRČ 7.
Rallijsprints: RK 8, RK 9, RK10
Vēsturiskā rallija kauss - RK 11, RK 12.

LRČ čempiona tituls tiek izcīnīts norādītajās ieskaites grupās, ja sezonas laikā ir startējuši ne mazāk kā astoņi dalībnieki, un vismaz četros čempionāta posmos ir startējuši ne mazāk kā četri dalībnieki ieskaites grupā. Neizpildoties šiem nosacījumiem, šī ieskaite pāriet uz kausa izcīņu.

Kausa ieskaites tituls tiek izcīnīts norādītajās ieskaites grupās, ja sezonas laikā ir startējuši ne mazāk kā seši dalībnieki, un vismaz trijos kausa posmos ir startējuši ne mazāk kā trīs dalībnieki ieskaites grupā.

Ieskaites grupās punktus piešķir ievērojot oficiālos rezultātus, saskaņā ar sekojošu aprēķinu.



LRČ dalībniekiem, katrā no ieskaites grupām, ir ''Power stage'' sistēma. Dalībniekiem pie katra posma iegūtajiem punktiem tiks papildus piešķirti: - 5 punkti par uzvaru; - 3 punkti par otro vietu; - 1 punkts par trešo vietu. ''Power stage'' tiek noteikts rallija pēdējā grants ātrumposmā, vai kādā no pēdējās sekcijas ātrumposmiem, norādot to atsevišķi sacensību nolikumā.

2021.gada LRČ un rallijsprinta kalendāri:



Visi nolikumi ŠEIT.

Plašāka informācija par to, kāpēc ''Rally Alūksne'' šogad neotiks, sekos!
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png