profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

A.Neikšāns izcīna pirmo uzvaru, rallija čempioni gatavi cīņai

Go4speed 12.05.2011 - 23:34 A.Neikšāns izcīna pirmo uzvaru, rallija čempioni gatavi cīņai
Aigars Tīdmanis/ Go4speed

Divas dienas pirms ''BTA Rally Talsi'' organizatori ''Ātruma Cilts'' kartinga hallē  deva iespēju iepazīties ar četriem N4 grupas čempioniem - Andi Neikšānu (Latvija), Jimiju Jūgi (Zviedrija), Sveningu Biltvedu (Norvēģija) un Vitautu Švedu (Baltija).

Visas Baltijas pārstāvis Šveds savu pirmo ralliju karjerā aizvadīja tieši Talsos, tāpēc viņam šis ir īpašs rallijs. "Jā, mans pirmais rallijs karjerā (2000. gadā) tika aizvadīts Talsos, kad toreiz braucu ar 1,6 litru "VW Polo" automašīnu," iesāk Vitauts Šveds, kurš ir četrkārtējs Lietuvas rallija čempions. "Esmu priecīgs, ka atkal varu piedalīties šajā rallijā. Jā, pirms tam pārstāvēju Lietuvu, taču tagad pārstāvēšu Baltiju. Protams, būs grūti, bet centīšos." Uz jautājumu, vai sacensību organizators Raimonds Strokšs Švedam nav devis kādu padomu, lietuvietis atbildēja: "Jā, viņš man deva padomu - visu laiku braukt ar pilnu gāzi."

Četrkārtējais Zviedrijas čempions Jimijs Jūge atzina, ka pirms šī rallija ir nedaudz aprunājies ar Joki Nīmanu, kurš Talsu rallijā brauca pagājušajā gadā (7. vieta absolūti). "Jā, nedaudz izdevās aprunāties ar Nīmanu. Viņš man nedaudz pastāstīja par Talsu ralliju, tāpēc esmu priecīgs, ka varu šeit būt. Redzēsim, ko mēs varēsim parādīt."

"Pēc tam, kad Raimonds mani uzaicināja piedalīties šajā rallijā, aprunājos ar Andreasu Mikelsenu (Talsu rallijā brauca pagājušajā gadā). Galvenais padoms no viņa puses - piedalīties Talsu rallijā, kurā var iegūt milzīgi lielu pieredzi. Jā, rallijā braucu ar "Subaru" automašīnu, taču domāju, ka Talsos priekšrocība būs tiem, kas startēs ar "Mitsubishi". Kāpēc "Subaru"? Tāpēc, ka Norvēģijā ir "Subaru" kauss, kurā ir spēcīga konkurence, tāpēc arī braucu ar šo mašīnu. Papildus tam šī automašīna ir piemērota Norvēģijas ceļiem," saka Svenings Biltveds, kurš ikdienā labo F16 iznīcinātāju dzinējus.

"Jā, pagājušajā gadā man sanāca uzvarēt Talsu rallijā N4 klasē," iesāk Andis Neikšāns, kuram šodien ir dzimšanas diena. "Pirmajos divos šīs sezonas posmos man izdevās uzvarēt, taču, kā jau esmu minējis, tad ziemas un vasaras sniegums varētu atšķirties, jo šis ar "Evo X" man būs pirmais rallijs uz grants seguma. Lai arī esam veikuši testus un treniņus, šis mums būs kaut kas galīgi jauns. Cerēsim, ka viss būs labi."

Punktu sēdēšanai pielika Raimonds Strokšs. "Šis brīdis ir ļoti, ļoti foršs. Ir izdarīts tik daudz darba. Viss ir sakārtots, cilvēki ierodas - sākas rallijs. Paldies "BTA" apdrošināšanai, ka mums ir iespēja organizēt šādu ralliju. Paldies visiem dalībniekiem, jo sastāvs ir ļoti skaists. Ceru, ka visi dalībnieki izbaudīs šo ralliju. Tāpat noteikti gribu pateikt lielu paldies savai komandai, kas paveikuši fantastisku darbu. Tiekamies Talsos!"

Pēc tikšanās ar žurnālistiem visi četri rallija čempioni izmēģināja spēkus braukšanā ar kartingiem, kuros vislabāk veicās Andim Neikšānam!

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png