profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

WRC Akadēmijas vicečempions: "Uz Madonas ralliju trenējos garāžā"

Mārtiņš Jankovskis 07.06.2012 - 18:36 WRC Akadēmijas vicečempions: "Uz Madonas ralliju trenējos garāžā"
Foto: Rihards Baumanis, Go4speed

Vakar notika Madonas rallijam veltīta preses konference, kurā piedalījās arī divi igauņu rallija braucēji - Sanders Pērns un pagājušā gada WRC Akadēmijas vicečempions Egons Kaurs. Aprunājoties ar abiem pilotiem, katram no tiem Madonas rallijā savi plāni - Pērns N4 klasē plāno kāpt uz pjedestālu, bet Kaurs ar šo ralliju uzsāk gatavošanos Igaunijas posmam.

''Pirms nedēļas, kad pārbaudījām mašīnu, sapratām, ka tā ir tālu no sacensību līmeņa, tāpēc gan dienas, gan naktis pavadījām pie tā, lai uzlabotu to. Pēdējo reizi ar to tika braukts 2010. gadā, tāpēc darba bija daudz. Protams, dažas lietas vēl neizdevās pārbaudīt, bet ceru, ka Shakedown viss tiks uzlabots un mēs rallijā būsim konkurētspējīgi,'' portālam Go4speed atklāj Egons Kaurs.


Egons Kaurs. Foto: Rihards Baumanis, Go4speed

Uz jautājumu, vai pilotam izdevās aizvadīt kādus treniņus, Kaurs atbildēja: ''Nē, man treniņi ar atslēgām rokā bija tikai garāžā (smejas).'' Runājot par rallija mērķiem, Kaurs atzina, ka svarīgākais viņam ir punkti Igaunijas čempionāta ieskaitē. ''Var teikt, ka šis būs tāds ieskriešanās rallijs, bet nākamajā posmā, Igaunijas rallijā, jau brauksim ar pilnu gāzi. Madonas ralliju iesāksim mierīgi un, ja labi jutīsimies, tad kāpināsim tempu,'' nobeidz igauņu pilots, kurš atzīmēja, ka viņa prioritāte šogad startēt visos piecos Igaunijas čempionāta posmos.

Tikmēr Sanderam Pērnam mērķi šajā rallijā pavisam citi. ''Šis šogad būs trešais rallijs Latvijā. Pirmajos divos N4 grupā paliku ceturtais, tāpēc šoreiz gribu izcīnīt labāku vietu, taču tas būs grūti izdarāms, jo ir daudz spēcīgu dalībnieku. Redzēs, ka ''Subaru'' klāsies šajā rallijā, taču ceru, ka būsim ātri. Pirmajā posmā nebrauksim uzreiz ar pilnu gāzi, taču nebrauksim arī lēni,'' atklāj Sanders Pērns.


Sanders Pērns. Foto: Rihards Baumanis, Go4speed 

Ja Kaurs atzīst, ka viņam nav izdevies normāli patrenēties, tad Pērns ir aizvadījis vairākus rallijus, tāpēc sportiskā forma viņam esot laba. ''Treniņi nebija, jo pirms šī rallija esam braukuši daudz rallijos, tai skaitā arī Portugāles WRC. Esmu labā sportiskā formā. Izbrauksim Shakedown un viss būs labi.''

Arī Pērnam šogad prioritāte Igaunijas čempionāts, taču iespējas robežās viņš centīsies arī braukt Latvijā. ''Noteikti brauksim visos Igaunijas posmos, iespējams, arī dažos Latvijas posmos, taču noteikti, tāpat kā pagājušajā gadā, centīšos startēt Somijas WRC posmā,'' savus plānus ieskicē jaunais un talantīgais igauņu pilots.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png