profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Soms Ketomā Alsungā iemēģinājis savu jauno „Mitsubishi Evo X R4” (video)

Go4speed 13.05.2011 - 23:27 Soms Ketomā Alsungā iemēģinājis savu jauno „Mitsubishi Evo X R4” (video)
Zigismunds Zālmanis

Somijas rallija čempions Jari Ketomā divas dienas pirms Talsu rallija aizvadījis treniņu sesijas Alsungas pusē, kur iemēģinājis savu jauno „Mitsubishi EVO 10 R4", informē „Skandi Motors" rallija komanda.

Pēc treniņu sesijas Ketomā atzinis, ka automašīna ir vieglāk vadāma un tā sniedzot vairāk braukšanas prieka nekā parastā N grupas rallija automašīna. 

„Konkurence Talsos noteikti būs ļoti sīva - kā tas Latvijā ir vienmēr, jo šeit ir daudz ātru vietējo braucēju. Nevaru vien sagaidīt, kad sāksies cīņas," stāsta Jari Ketomā, kurš kopā ar „Skandi Motors" rallija komandu ceturtdien piedalījies rallija automobiļu testos.

 „Iznāk tā, ka šis būs mans pirmais sezonas rallijs. Tam gan bija jābūt Sardīnijas rallijam, taču diemžēl problēmas ar dzinēju radās vēl pirms starta."

Viņš sola, lka jau ar pirmo ātrumspomu brauks cik ātri vien var un darīs visu, kas būs viņa spēkos. Ar prognozēm gan viņš pagaidām negrib aizrauties.

„Ceru, ka viss izdosies, lai arī rallijā nekad nevari būt drošs par 100%," noteic Ketomā.

Zigismunds Zālmanis
Zigismunds Zālmanis

Viņš stāsta, ka ar jauno automašīnu ir daudz vieglāk braukt, to varot vieglāk un precīzāk sajust. Turklāt samazinātais svars to padarīšot ātrāku.

 „Jaunā mašīnā tāpat ir daudz visā kā jauna - piekare, amortizatori, arī automobiļa ģeometrija ir pilnīgi cita. Daži parametri vēl ir jāizpēta, lai atrastu labākos regulējumus sacensībām," komentē autosportists.

Uz starta „Skandi Motors" komandas sastāvā stāsies vēl četras ekipāžas - ar Raimondu Kisielu, kā arī trim N grupas braucējiem no Krievijas - Aleksandru Novoselovu, Mihailu Orkinu un Vladimiru Sokolovu pilotu lomā.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png