profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Igaunijas ziemas rallijs varētu pulcēt arī vairākas WRC zvaigznes

Go4speed 01.02.2021 - 11:59 Igaunijas ziemas rallijs varētu pulcēt arī vairākas WRC zvaigznes
Foto: Honza Fronek

Jau ziņojām, ka 12. - 13.februārī ar ziemas ralliju ''Otepää talveralli'' startēs jaunā Igaunijas rallija čempionātā sezona. Pēc tam, kad kļuva zināms, ka ''Rally Sarma'' šogad nenotiks, bet Alūksnes rallijs tiks pārcelts uz vasaru, igauņi ātri noreaģēja un mainīja savu kalendāru, lai šogad savā valstī varētu aizvadīt ziemas ralliju.

Šeit jāvelta lielas uzslavas Igaunijas autosporta federācijai, jo pēc tam, kad oficiāli kļuva zināms, ka ziemas ralliji Latvijā šogad nenotiks, bet Zviedrijas WRC aizstās Lapzemes rallijs, igauņi ātri mainīja savu rallija kalendāru un tagad divas nedēļas pirms Lapzemes WRC rallija viņi rīkos ziemas ralliju.


Foto: www.rallifotod.eu

Igauņu portāls delfi.ee vēsta, ka ir liela iespēja, ka daudzi WRC braucēji pirms Lapzemes rallija varētu doties uz ''Otepää talveralli''. Portāls ziņo, ka rallija organizators Marko Kosa pēc tam, kad kļuva zināms, ka ziemas ralliji Latvijā šogad nenotiks, nolēma ātri rīkoties un izmantot šo iespēju, lai sarīkotu ziemas ralliju Igaunijā.

''Mēs visur esam paziņojuši, ka šāds ziemas rallijs tiks rīkots. Mēs vēl nevaram nosaukt konkrētu braucēju uzvārdus, bet cerības, ka uz starta izies WRC braucēji, ir lielas. Ja apstākļi būs labi, tad WRC komandām tā būs lieliska iespēja pie mums aizvadīt testus,'' saka Marko Kosa.


Foto: Toksport

''Pēdējos gados Igaunijā ledus un sniega trūkuma dēļ ziemas rallijus nav bijis iespējams noorganizēt, bet šķiet, ka šogad laikapstākļi ir izpildījuši rallija braucēju vēlmes un mēs varam noorganizēt vienu kārtīgu ziemas ralliju. Neskatoties uz šīm straujajām izmaiņām, mēs ceram, ka dalībnieki būs gatavi jaunajai sezonai. Leģendārie ātrumposmi Otepē sportistiem ir patīkami braukšanai visos gadalaikos, taču ziemas apstākļi ir īsts prieks ikvienam autosporta fanam,'' turpina Kosa.

Jāpiebilst, ka februārī bija plānots, ka notiks Somijas rallija čempionāta 2.posms, bet šobrīd zināms, ka rallijs ir pārcelts uz martu. Tāpat arī Norvēģijas čempionātā nākamais posms notiks tikai martā, tāpēc tiem braucējiem, kuri pirms Lapzemes rallija vēlēsies aizvadīt treniņsacensības, Igaunijas rallijs šobrīd ir vienīgā reālā iespēja.


Foto: Jouni Laakso

Organizatori atklājuši, ka sacensībās varētu startēt līdz 80 ekipāžām no Igaunijas un ārvalstīm. Rallijā kopā paredzēts veikt astoņus ātrumposmus (četrus posmus pa divām reizēm), kas sastādīs 84 kilometrus. Šobrīd dalību jau apstiprinājušas 39 ekipāžas, kuru vidū ir tādi braucēji kā Nikolajs Grjazins (''Volkswagen Polo GTi R5''), Georgs Līnemā (''Volkswagen Polo GTi R5''), Gregors Jēts (''Škoda Fabia R5''), Marius Zapala (''Škoda Fabia R5''), Vladas Jurkevičus (''Škoda Fabia R5'') u.c.

Nikolajs Grjazins

Diemžēl ''Covid-19'' vīrusa izplatīšanās riska dēļ skatītājiem nebūs ļauts apmeklēt rallija ātrumposmus un servisa parku. Igaunijas Autosporta asociācijas valdes priekšsēdētājs Janis Kāls piebilda, ka ''Diemžēl epidemioloģiskā situācija, salīdzinot ar pagājušo gadu, nav uzlabojusies. Tāpēc, organizējot pasākumus arī šogad, jāņem vērā pašreizējie ierobežojumi. Mēs saprotam visus rallija līdzjutējus, kuri ilgojas pēc rallija apmeklēšanas klātienē, taču diemžēl mums vēl ir mazliet jāpagaida un jāpiedalās situācijas normalizēšanā. Tajā pašā laikā Igaunijas Autosporta asociācijas vārdā mēs vēlamies pateikties visiem sacensību organizatoriem, kuri, neskatoties uz sarežģītajiem apstākļiem, tomēr atrod iespējas, lai autosporta sacensības varētu notikt.''

Kāls piebilda, ka šobrīd tiek strādāts pie tā, lai visi autosporta entuziasti rallijiem Igaunijā varētu sekot virtuālajā vidē. ''Igaunijas autosporta federācija, sadarbojoties ar saviem partneriem, šobrīd izstrādā risinājumu, kas autosporta sacensības padarītu faktiski pieejamas virtuālajā vidē. Cerams, ka tuvākajā nākotnē varēsim dalīties ar pozitīvām ziņām par šo tēmu.''

Jāpiebilst, ka pēdējais ziemas rallijs Igaunijā, kas tika aizvadīts Igaunijas rallija čempionāta ietvaros, notika 2015. gadā, kad Vorumaa ziemas rallijā uzvaru ar ''Ford Fiesta R5'' svinēja Sanders Pērns.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png