profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Madonas rallijā startēs WRC Akadēmijas 2011. gada vicečempions

Mārtiņš Jankovskis 30.05.2012 - 13:06 Madonas rallijā startēs WRC Akadēmijas 2011. gada vicečempions
Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Straujiem soļiem tuvojas rallijs ''Madona 2012'', kas sola kuplu un spēcīgu dalībnieku skaitu. Šajā rallijā uz starta izies gan rallijsprinta braucēji, gan arī Latvijas un Igaunijas rallija braucēji, jo šogad Madondas rallijs paralēli ir iekļauts arī Igaunijas rallija čempionāta kalendārā.

Lai uzzinātu, kādi jaunumi sagaidāmi rallijā ''Madona 2012'', portāls Go4speed sazinājās ar Madonas rallija organizatori Lieni Apšvalku, kura arī pastāstīja par pēdējiem jaunumiem.

''Noteikti gribu sākt ar to, ka rallijs šogad notiks piektdien un sestdien, nevis kā ierasts sestdien un svētdien,'' iesāk Liene Apšvalka. ''Priecīgākais jaunums skatītājiem, protams, ir tas, ka jau otro gadu ralliju dāvina saldējums ''Klasika", kas nozīmē to, ka visus rallija ātrumposmus varēs skatīties bez maksas.''


Georgs Gross. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Runājot par rallija ātrumposmiem, Liene turpina: "Rallija pirmajā dienā būs interesants pilsētas ātrumposms, kas Madonas centrā sāksies uz asfalta, bet vēlāk, izbraucot no Madonas, pāries uz grants seguma. Tad vēl jāpiemin, ka, salīdzinot ar pagājušo gadu, 60% no rallija trases ir veidota ar pilnīgi jauniem ātrumposmiem. Ļoti interesants solās būt pēdējais ātrumposms, kas rallijā nav bijis kādu labu laiciņu, taču par to plašāk varēs uzzināt tikai nākamnedēļ. Jā, un būs tas pats lielais tramplīns, kas pagājušajā gadā visiem patika," smejot saka Liene.


Jānis Vorobjovs/Guntars Zicāns. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Jautāts par dalībniekiem, Apšvalka atklāja, ka jau šobrīd bez latviešu, igauņu un krievu braucējiem dalību apstiprinājušas ekipāžas no Somijas, Lietuvas, Ukrainas un Baltkrievijas. ''Kopā plānojas, ka uz starta varētu iziet ap 130 ekipāžām.'' Apskatot dalībnieku sarakstu uz šo brīdi (plkst. 13:00), tad rallijam kopā jau pieteikušās 90 ekipāžas.

Sarunas nobeigumā (saruna notika otrdienas vakarā) Liene atzina, ka norisinās pārrunas ar vienu spēcīgu igauņu rallija braucēju, kurš vēl neesot devis savu atbildi par startēšanu Madonas rallijā. Taču šorīt rallija organizatore paziņoja, ka Madonas rallijā ar ''Subaru Impreza'' automašīnu plāno startēt spēcīgais un talantīgais igaunis Egons Kaurs.


Egons Kaurs. Foto: ewrc.cz

Pagājušajā gadā šis pilots ar ''Ford Fiesta R2'' automašīnu startēja WRC Akadēmijā (trīs pirmās vietas, viena otrā), bet gadu iepriekš (2010. gadā) Kaurs ar ''Subaru Impreza'' spēkratu sekmīgi startēja Igaunijas rallija čempionātā (divas pirmās vietas, viena otrā un trešā vieta).

Visa informāciju par ralliju ''Madona 2012'' atrodama šeit
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png