profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Andris Mālnieks rallija sezonu noslēgs, debitējot Vācijas rallijā

Mārtiņš Jankovskis 04.11.2020 - 05:43 Andris Mālnieks rallija sezonu noslēgs, debitējot Vācijas rallijā
Foto: No privātā arhīva

Šajās brīvdienās Vācijā startēs ADMV Lausitz rallijs, kuru diemžēl nevarēs apmeklēt skatītāji. Pēdējos gados šajā rallijā bieži uz starta izgāja vairākas latviešu ekipāžas, no kurām vislabāk klājies Jānim Vorobjovam un Mārtiņam Svilim, kuri pa divām reizēm kāpa uz goda pjedestāla. Šogad ne Jānis, ne Mārtiņš gaidāmajā rallijā nebrauks, taču debiju kā stūrmanis piedzīvos Andris Mālnieks, kurš iepriekšējā rallijā Lietuvā svinēja skaistu jubileju – Andris aizvadīja savu 100.ralliju!


Foto: Andris Mālnieks rally co-driver

Šoreiz trīskārtējais Lietuvas un divkārtējais Latvijas rallija čempions Mālnieks būs stūrmanis vācu braucējam Lazaram Kanam, kurš ir biežs viesis Baltijas rallijos.

Šogad šajā rallijā uz starta izies gandrīz 80 ekipāžas (14 R5), kuru vidū ir vairāki spēcīgi braucēji – Jari Hutunens (šī gada Polijas čempions, pagaidām WRC3 klases 2.vietas ieguvējs), Matiass Kāle (četrkārtējs šī rallija uzvarētājs), Filips Marešs (2019.gada ERC 1 Junior čempions), Jans Černijs (2020.gada Čehijas rallija čempionāta 3.vietas ieguvējs). Diemžēl uz starta šogad neizies norvēģis Anders Grondāls, kurš šajā rallijā arī svinējis četras uzvaras.


Lazars Kans. Foto: Rallye-Feelings by Lutz Bittag

Kāns/Mālnieks startēs NC1 klasē, kur kopā uz starta izies 18 ekipāžas. Pavisam kopā sportistiem būs jāveic 12 ātrumposmi (165 km).

''Lazars šajā rallijā ir braucis kādas piecas līdz sešas reizes, tāpēc viņam šie ceļi nav sveši. Man būs debija šajā rallijā, taču šis ir rallijs, par kuru tāpat ir dzirdēti daudz un dažādi nostāsti. Brauksim šo noslēdzošo sezonas sacīksti sava prieka pēc – izbaudīsim ralliju un gūsim baudu,” sarunā ar portālu Go4speed saka Andris Mālnieks.

Jautāts, kā ar ceļošanas ierobežojumiem, Andris atzina, ka pirms došanās uz Vāciju viņš veica ''Covid-19'' testu, kuru viņš veiks arī atgriežoties no Vācijas, kā arī sportists ievēros pašizolāciju. Andris atzina, ka, lai mazinātu riskus, viņš pēc ierašanās Vācijā uzreiz dosies uz viesnīcu, lai vēlāk pataisno dotos uz rallija centru, trases pierakstiem un pašu ralliju. Sportists piebilda, ka sacensību laikā pirms startiem un pēc finišiem stūrmaņiem pašiem būs jāveic atzīmes laika kontrolēs un saziņa ar tiesnešiem caur atvērtu logu būs aizliegta.


Lazars un Andris minirallijā ''Rauna''. Foto: Dace Janova

Jautāts, ar kādu auto ekipāža brauks, Andris atzina, ka ''Par auto ir nedaudz smieklīgs stāsts. Brauksim ar ''Mitsubishi Lancer Evo IX''. Šo automašīnu, ar kuru Lazars bija redzams startējam Latvijā un citviet Baltijā, viņš nesen pārdeva vāciešiem, taču beigās sanāks tā, ka uz šo posmu viņš savu bijušo automašīnu īrēs jau no jaunajiem saimniekiem (smejas).''


Foto: No privātā arhīva

Lai arī Lazars ir vācu braucējs, Mālnieks piebilda, ka stenogramma viņam nebūs jālasa vāciski. ''Pa šiem gadiem esmu iemācījies lasīt stenogrammu latviski, angliski un krieviski. Kā lasīšu Lazaram? Paldies Dievam, ka ne vāciski (smejas). Tas būtu liels izaicinājums un noteikti nekas labs nesanāktu. Lasīšu viņam krievu valodā, jo viņš labi saprot krievu valodu,'' nobeidz Mālnieks, kurš jau agrā trešdienas rītā ielidoja Vācijā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png