profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Vasīlijs Grjazins aizvada perfektu sezonu un pirmo reizi kļūst par Krievijas čempionu

Go4speed 14.10.2020 - 06:52 Vasīlijs Grjazins aizvada perfektu sezonu un pirmo reizi kļūst par Krievijas čempionu
Vasīlijs Grjazins un Jaroslavs Fedorovs

Pēc 2015.gada rallija sezonas krievu braucējs Vasīlijs Grjazins, kurš savu rallija karjeru sāka Latvijā, beidza profesionālās rallija gaitas. 2020.gadā sportists atgriezās rallijā, lai ar ''Škoda Fabia R5'' startētu Krievijas rallija čempionātā.

Aizvadītā sezona Grjazinam izdevās lieliska – pieci ralliji un piecas uzvaras, kas viņam pirmo reizi ļāva kļūt par Krievijas rallija čempionu. Noslēdzošajā posmā Grjazins tikai pēdējā ātrumposmā pārspēja Dmitriju Voronovu (''Lada Granta Proto''), finišā savu tautieti apsteidzot par 1,3 sekundēm.

Voronovs ar ''Lada Granta Proto''

Sarunā ar portālu Go4speed Grjazins atzina, ka ''Jā, noslēdzošajā posmā cīņa par uzvaru bija ļoti sīva. Kopumā sezona, tāpat kā viss gads, bija saraustīta – bija maz sacensību. Ja runājam par manu ātrumu, tad braucu ātri, bet, protams, ir kur vēl tiekties. Taču mums šis gads aizritēja labi, jo uzvarējām visās sacīkstēs un beidzot pirmo reizi kopš 2012.gada kļuvu par savas valsts čempionu, kas bija mans mazais dzīves mērķis. 2012.gadā man tas neizdevās, taču tagad viss izdevās – esmu laimīgs. Esmu tiešām ļoti, ļoti priecīgs. Paldies komandai, Jaroslavam Fedorovam, tētim un visiem, visiem pārējiem, kuri fanoja par mani. Tagad es varu pateikt, ka esmu laimīgs,'' tā Vasīlijs Grjazins.


Pilots atzina, ka pagaidām viņam plānu par nākotni nav – šobrīd Vasīlijs grib nedaudz atpūsties un tad domās tālāk. Sportists cer, ka viņš arī turpmāk varēs startēt rallijā.


Jāpiebilst, ka nesen Grjazins ar X-Raid komandas Mini automašīnu startēja rallijreida sacensībās. Diemžēl pirms otrā ātrumposma finiša Grjazins piedzīvoja smagu lēcienu, pēc kura automašīna izturēja, bet ekipāža guva traumas. Grjazins atzina, ka ir gūts smadzeņu satricinājums, kā arī ir sāpes mugurā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png