profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Samsonas izcīna uzvaru, Žala un Vorobjovs kļūst par čempioniem

Go4speed 04.10.2020 - 08:59 Samsonas izcīna uzvaru, Žala un Vorobjovs kļūst par čempioniem
Ekipāžas bīstamais moments. Foto: Vaidotas Žala - Agrorodeo Racing

Lietuvā ar Samsonas Rally 7 Around Lakes ralliju noslēgusies Lietuvas rallija čempionāta sezona. Ralliju lieliski iesāka Vaidotas Žala ar stūrmani Andri Mālnieku, kuram šis bija jubilejas simtais rallijs karjerā. Uzvarot pirmajos sešos ātrumposmos, Žala tobrīd par 37,6 sekundēm apsteidza Martinu Samsonasu, bet trešais bija Giedrius Notkus (+39,5). Piekto vietu tobrīd ieņēma Jānis Vorobjovs/Ivo Pūķis (+42.9).

Taču septītajā posmā Žala tehnisku problēmu dēļ zaudēja minūti un 12 sekundes, tādējādi kopvērtējumā atkrītot uz 5.vietu. Arī Notkusam šis dops bija neveiksmīgs, jo tika zaudētas gandrīz 35 minūtes. Tobrīd vadību pārņēma Samsonas (Ford Fiesta N5), kuram tobrīd 10,7 sekundes zaudēja Vladas Jurkevičius (Škoda Fabia R5), kuram šī bija debija pie pilnpiedziņas automašīnas stūres. Trešais bija Vorobjovs.


Foto: Rally LT

Žala turpināja ķert konkurentus un noslēdzošajā dopā, kas notika pa tumsu, Vaidotasam izdevās uzrādīt lielisku rezultātu, kas viņam ļāva apsteigt divus konkurentus un kopvērtējumā pakāpties uz otro vietu. Tikmēr uzvaru svinēja Samsonas, kuram šī bija tikai trešā uzvara karjerā (viens panākums gūts Rally Talsi, otrs - Halls Winter Rally) un pirmais sasniegtas finišs pēdējos septiņos rallijos. Trešais finišēja Dominikas Butvilas.

Piekto vietu absolūti un pirmo LARČ3 klasē izcīnīja Vorobjovs, kurš par trīs minūtēm apsteidza Ramunu Čapkausku. Pateicoties šim panākumam, Vorobjova ekipāža kļuva par LARČ3 klases čempioniem.

Rallijsprinta ieskaitē uzvaru svinēja Vaidotas Paškevičius (Mitsubishi Lancer), kuram pusotru minūti zaudēja Tomas Mačkinis (Honda Civic Type-R). Ceturtie finišēja Vitalijus Plastininas ar stūrmani Artūru Šiminu (Peugeot 208 N5), kuri pirms pēdējā tumsas posma bija trešie.

Rallija rezultāti:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png