profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

„BTA Rally Talsi” vairāk kā puse ārzemju braucēju

Go4speed 06.05.2011 - 22:33 „BTA Rally Talsi” vairāk kā puse ārzemju braucēju
Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

„BTA Rally Talsi" šogad grūti nosaukt par Latvijas rallija čempionāta posmu - nedaudz vairāk vairāk kā puse no dalībniekiem ir ārzemju viesi. Bez Latvijas braucējiem, šogad „BTA Rally Talsi" startēs dalībnieki no vēl 6 valstīm - tajā skaitā 6 valstu N4 grupas čempioni. Šobrīd pieteikšanās rallijam ir noslēgusies un kopējais ekipāžu skaits ir 99. Līdz rallijam atlikušas tieši 7 dienas.

A plus klasē šogad startēs 20 ekipāžas, no kurām 8 ir ārzemju ekipāžas. Par goda pjedestālu cīnīsies trīs WRC automašīnas - latvieši Raimonds Kisiels/Arnis Ronis ar Mitsubishi Evo WRC cīnīsies pret somu ekipāžu Jaakko Keskinen/Juha Heikkila ar Toyota Corolla WRC un igauņiem Georg Gross/Raigo Mōlder ar Ford Focus WRC.

Par vērā ņemamu pretendentu uz uzvaru var uzskatīt arī trīskārtējo Somijas rallija čempionu Jari Ketomaa, kurš brauks ar jauno EVO X R4.

Tomēr visspraigākās cīņas gaidāmas tieši N4 klasē, kurā sacentīsies 6 valstu N4 čempioni. Kopā startam N4 klasē pieteikušās 39 ekipāžas - tajā skaitā arī plašu interesi izraisījusī Playboy modele - Inessa Tuškanova, kura brauks vienā pārī ar latvieti Modri Žeimutu.  Tieši šī klase ir vispopulārākā ārzemnieku vidū - 26 no 39 ekipāžām ir ārzemju viesi. Par goda pjedestālu vēl dzirdēsim daudz diskusijas, jo pretendentu ir gana daudz un ne visi redzēti Latvijas ceļos. No Latvijas par favorītiem varam nosaukt pagājušā gada čempionus Andis Neikšānu/Pēteri Dzirkalu, Jāni Vorobjovu/Guntaru Zicānu, Aivi Egli/Andi Daugu un Māri Neikšānu/Ringoldu Bērziņu, kuri Talsos plāno pirmo startu ar jauno EVO X.

2WD klasē pietekušās 24 ekipāžas - arī šajā klasē dalībnieki gan no Igaunijas, Lietuvas, kā arī Skandināvijas - līdz ar to cīņa par uzvaru būs sīva. No Latvijas galvenie favorīti uz uzvaru -Ivo Ķilpis/Artis Ceriņš, Zita Īle/Kaspars Īle un Ralfs Sirmacis/Māris Kulšs. No ārzemju braucējiem vērts minēt spēcīgos braucējus Priit Ollino/ Urmas Roosimaa un Markus Abram/Jarmo Vōsa no Igaunijas.

11 braucēju pieteikušies rallijsprinta ieskaitē 2WD un 4WD klasēs, kā arī 5 dalībnieki Rally-Raid ieskaitē.

Dalībnieku sarakstu varat apskatīt ŠEIT.


Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png