profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Tanaks uzvar 'Louna Eesti' rallijā, Evansam smaga avārija

Go4speed 23.08.2020 - 17:59 Tanaks uzvar 'Louna Eesti' rallijā, Evansam smaga avārija
Foto: Krists Andersons

Igaunijā ar spraigām cīņām aizvadīts ''Louna-Eesti'' rallijs, kas vairākām ekipāžām bija kā sagatavošanās rallijs pirms Igaunijas WRC rallija.

Pēc rīta diviem ātrumposmiem līderis bija Ots Tanaks, kuram 5,9 sekundes zaudēja Kalle Rovanpera, bet nepilnas deviņas sekundes atpalika Elfins Evans. Arī nākamajos divos ātrumposmos ātrākais bija Tanaks, kurš kopvērtējumā pārsvaru pār Rovanperu palielināja līdz 7,5 sekundēm. Kā pēc posmiem atzina braucēji, tad ātrumposmi esot ļoti, ļoti ātri.


Foto: Krists Andersons

Sīva cīņā bija EMV2 klasē, kur tobrīd Nikolajs Grjazins par 0,1 sekundi apsteidza somu Eriku Pietarinenu, 1,4 sekundes atpalika cits soms Jari Hutunens, bet Ole-Kristians Veibijs zaudēja 1,6 sekundes. Diemžēl pirmajā posmā no cīņas par uzvaru izstājās Tēmu Suninens, kurš pārsita mašīnas riteni. Arī turpinājumā soms nebija tik ātrs kā viņa konkurenti.

Piektajā posmā ātrākais bija Tanaks, bet sestajā posmā pirmo reizi ātrāko laiku uzrādīja Rovanpera, kurš turpināja cieši sekot Tanakam, tobrīd zaudējot 9,5 sekundes. Diemžēl piektajā posmā smagu avāriju piedzīvoja Evans, kurš uzmeta vairākus kūleņus, iznīcinot savu automašīnu. Uz trešo vietu tobrīd pakāpās Ožjē, kurš Tanakam zaudēja 22,7 sekundes.


Foto: Krists Andersons

EMV2 klasē piektajā posmā vadību pārņēma Pietarinens, taču sestajā posmā Grjazins bija ļoti ātrs, savā klasē tuvāko sekotāju apsteidzot par 4,1 sekundi, kas viņam pirms pēdējiem diviem ātrumposmiem kopvērtējumā Hutunenu ļāva apsteigt par 4,9 sekundēm, kamēr Pietarinens tobrīd atpalika 5,6 sekundes.

Priekšpēdējā posmā atkal ātrākais bija Tanaks, kurš kopvērtējumā pirms noslēdzošā posma Rovanperu apsteidza par 10,7 sekundēm. Noslēdzošajā ātrumposmā vairs nekas nemainījās un Tanaks svinēja uzvaru. Otrais palika Rovanpera, bet trešais - Ožjē.

EMV2 klasē priekšpēdējā posmā ātrākais bija Hutunens, kurš pirms noslēdzošā posma tikai 1,1 sekundi zaudēja Grjazinam. Pēdējā posmā Hutunens apsteidza Grjazinu un izrāva uzvaru klasē. Trešais palika Pietarinens.

EMV3 klasē uzvaru svinēja igaunis Roberts Virves, kamēr ātrais soms Sami Pajari septītajā posmā zaudēja piecas minūtes (nākamajā vēl divarpus), kas finišā deva ceturto vietu. Arnis Alksnis palika piektais, klases līderim zaudējot nepilnas deviņas minūtes.

EMV4 klasē, kurā startēja 15 braucēji, noslēdzošajā posmā trešo vietu zaudēja Edgars Balodis, kurš piekāpās poļu braucējam Kempam (+1,3). Uzvaru izcīnīja Ranno Bundsens. EMV6 klasē trešo vietu izcīnīja Madars Dīriņš.

Visi rezultāti ŠEIT.

Rallija rezultāti:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png