profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Dienvidigaunijas rallijā iespaidīgs dalībnieku sastāvs ar septiņām WRC automašīnām

Go4speed 19.08.2020 - 23:40 Dienvidigaunijas rallijā iespaidīgs dalībnieku sastāvs ar septiņām WRC automašīnām
Foto: Hyundai Motorsport

Svētdien Igaunijā norisināsies ''RedGrey Lõuna-Eesti'' rallijs, kas būs Igaunijas rallija čempionāta 2.posms. Kā jau tas bija sagaidāms, tad šajā rallijā, kas vairākām ekipāžām būs kā treniņš pirms WRC ''Rally Estonia'', uz starta izies kupls un spēcīgs dalībnieku sastāvs.

Pavisam kopā uz starta plāno iziet gandrīz 100 ekipāžas, starp kurām septiņas brauks ar WRC spēkratiem, bet 13 ar R5 tehniku. ''RedGrey Lõuna-Eesti'' rallijā skatītāji varēs redzēt tādus WRC braucējus kā Otu Tanaku, Tjerī Noivilu, Sebastjanu Ožjē, Esapeku Lappi, Kalli Rovanperu, Elfinu Evansu un Georgu Grosu. Ar R5 automašīnām brauks tādi braucēji kā Tēmu Suninens, Nikolajs Grjazins, Ole Kristians Veibijs, Jari Hutunens, Tēmu Asunmā, Eriks Pietarinens, Eivinds Brinildsens u.c. Šie uzvārdi gan WRC, gan ERČ komentārus neprasa.

Interesanti būs pavērot, kā rallijā veiksies 22 gadus vecajam igauņu braucējam Georgam Linamā, kurš šajā rallijā debitēs pie ''Volkswagen Polo GTI R5'' stūres. Aizvadītajā ''Rally Liepāja'' Linamā, kurš bija gana ātrs, 15 dalībnieku konkurencē izcīnīja sesto vietu RC4 klasē.


Foto: Ernests Dinka

Prieks, ka starp visiem dalībniekiem ir arī vairākas latviešu ekipāžas - EMV3 klasē startēs Arnis Alksnis, EMV4 klasē (kopā startēs 17 ekipāžas) uz starta izies Edijs Bergmanis, Edgars Balodis un Krišjānis Putniņš, bet EMV6 klasē starp 17 ekipāžām startēs Jānis Cielēns, Madars Dīriņš un Aleksands Jakovļevs. Jāpiebilst, ka EMV8 klasē startēs 15 GAZ automašīnas.

Ja iepriekš rallijs bija plānots divu dienu garumā, tad šobrīd zināms, ka rallijs notiks tikai svētdien, kur sportistiem būs jāveic astoņi ātrumposmi (101 km).


Foto: www.facebook.com/TOYOTAGAZOORacingWRC

Ņemot vērā, ka Igaunijā, un it īpaši Tartu un Veru pilsētās, joprojām novērojami inficēšanās gadījumi ar ''COVID-19'', rallija organizatori nesen paziņoja, ka plānoto 6000 skatītāju vietā gaidāmo ralliju varēs apmeklēt tikai 1650 skatītāju. Šāds lēmums tika pieņemts balstoties uz valdības, veselības, policijas un robežsardzes pārvaldes ieteikumiem. Šobrīd pārdošanā vēl ir atlikušas pāris biļetes, kur to cena ir 53,90 eiro.


Foto: Edgars Leonovs

''To jau esmu teicis iepriekš, bet mēs ļoti mīlam igauņu fanus un Igaunijas ceļus. Man ir labas atmiņas no pagājušā gada ''Rally Estonia'', kad Ots Tanaks vēl nebija mūsu komandā. Mēs jau toreiz tikām lieliski atbalstīti, bet tas atbalsts, kas bija nesen notikušajā Viru rallijā, bija vēl lielāks. Lieliski redzēt, kad tā tiek atbalstīts savs braucējs,'' saka Hyundai boss Andrea Adamo.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png