profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Notikumiem bagātajā Samsonas Rally Rokiškis uzvar Grjazins, 2WD klasē ātrākais Sesks

Go4speed 01.08.2020 - 18:54 Notikumiem bagātajā Samsonas Rally Rokiškis uzvar Grjazins, 2WD klasē ātrākais Sesks
Nikolajs Grjazins

''Samsonas Rally Rokiškis'' otrajā dienā sportistiem bija jāveic 11 ātrumposmi. Pēc rīta sekcijas četriem ātrumposmiem Nikolajs Grjazins pārsvaru pār Vaidotu Žalu palielināja līdz 30 sekundēm. Diemžēl tehnisku iemeslu dēļ izstājās Jānis Vorobjovs, kamēr Vitautas Švedas pamanījās uzmest kūleni, taču sportists spēja turpināt ralliju.

Trešo vietu saglabāja Tēmu Asunmā. 2WD klasē dienas pirmajā posmā tehnisku iemeslu dēļ izstājās ātrais Justas Tamašauskas, bet devītajā dopā izstāšanos piedzīvoja klases līderis Giedrius Firantas (avārija) un ātrais soms Sami Pajari (tehniskas problēmas), kas tobrīd pārliecinošā vadībā ļāva nokļūt Mārtiņam Seskam.


Foto: Agrorodeo Dakar

Arī pēc otrās sekcijas četriem posmiem Grjazins palielināja pārsvaru, taču uz otro vietu tobrīd pakāpās Asunmā, kurš Grjazinam zaudēja 38 sekundes, bet par 1,2 sekundēm viņš apsteidza Žalu. 2WD klasē lielisku ātrumu turpināja demonstrēt Sesks, kurš tobrīd ieņēma devīto vietu absolūti un pirmo klasē, tuvāko sekotāju apsteidzot par minūti. Ceturtais tobrīd bija Reinis Nitišs. Smagu avāriju 11.posmā piedzīvoja lietuviešu ekipāža.

Pēc šī ātrumposma beidzās LRČ čempionāta 1.posms, kurā triumfēja Grjazins, kuram gandrīz septiņas minūtes zaudēja Guntis Lielkājis, bet trešo vietu izcīnīja Sesks.


Foto: Martins Sesks Rally

Noslēdzošajos trīs ātrumposmos ļoti ātrs bija Žala, kurš 14.posmā piedzīvoja diezgan bīstamu momentu. Pirms noslēdzošā posma Žala pakāpās uz otro vietu, tobrīd par 2,4 sekundēm apsteidzot somu Asunmā. Līderis joprojām bija Grjazins.

Noslēdzošajā dopā vēlreiz ātrākais bija Žala, kurš nosargāja otro pozīciju, kamēr uzvaru svinēja krievu pilots Grjazins. Trešā vieta Asunmā. 2WD klasē ātrākais Sesks, kurš visa rallija laikā demonstrēja lielisku ātrumu. Jāpiebilst, ka pirms noslēdzošā posma Sesks kopvērtējumā ieņēma devīto vietu, sešas sekundes atpaliekot no Lielkāja, taču noslēdzošajā dopā Sesks bija ļoti ātrs (6.vieta absolūti), Lielkāja ekipāžu apsteidzot par astoņām sekundēm, tādējādi kopvērtējumā pakāpjoties uz astoto vietu.


Foto: https://www.facebook.com/ReinisNitissOfficial

14.vietu absolūti un trešo 2WD klasē izcīnīja Reinis Nitišs, kurš uz rallija beigām demonstrēja labu ātrumu. Jāpiebilst, ka 15.posmā no otrās vietas izstājās lietuvietis Jurgaitis.

Rallija rezultāti:


Rallija rezultāti LRČ ieskaitē:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png