profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Pēc 'Samsonas Rally Rokiškis' pirmās dienas līderis Grjazins

Go4speed 31.07.2020 - 21:32 Pēc 'Samsonas Rally Rokiškis' pirmās dienas līderis Grjazins
Nikolajs Grjazins

Ar pirmajiem pieciem ātrumposmiem piektdienas pēcpusdienā startējis Lietuvas ''Samsonas Rally Rokiškis'', kas ir arī pirmais Latvijas rallija čempionāta posms.

Pēc pirmajiem trīs grants ātrumposmiem līderis bija Nikolajs Grjazins, kuram septiņas sekundes zaudēja Vaidotas Žala. Kā portālam Go4speed pēc trīs posmiem atzina Grjazins, tad viņš neesot riskējis un braucis savā tempā. Pilots atzina, ka rezultāts varēja būt ātrāks, taču otrajā un trešajā posmā diezgan spēcīgi lija lietus, kas apgrūtināja redzamību, kā arī trase bija ļoti slidena. Trešais tobrīd bija Tēmu Asunmā.

2WD klasē līderis bija Giedrius Firantas ar ''BMW M3'', kuram sekoja ātrais soms Sami Pajari ''Ford Fiesta Rally4'' un Justas Tamašauskas ''BMW M3''. Mārtiņš Sesks tobrīd bija ceturtais, atpaliekot 19 sekundes.


Foto: Agrorodeo Dakar

Pilsētas posmā abas reizes ātrākais bija Asunmā, kurš pēc pirmās dienas saglabā trešo vietu. Tikmēr līderis pēc pirmās dienas ir Grjazins, kuram desmit sekundes zaudē Žala. Augstajā piektajā vietā ir Jānis Vorobjovs, kurš zaudē tikai R5 klases mašīnām. 2WD klasē līderis ir Pajari, kurš otrajā pilsētas posmā uzrādīja sesto ātrāko laiku. Uz jautājumu, kā viņam izdevās uzrādīt tik augstu rezultātu, talantīgais soms paraustīja plecus un smejot noteica, ka nezinot. Sesks pēc pirmās dienas ir ceturtais, somam zaudējot 18 sekundes. Reinis Nitišs ieņem devīto vietu.

Kā pēc pirmās dienas portālam Go4speed atzina Andris Mālnieks, tad ''Pirms pirmā posma bija neliels stress, tāpēc tā braukšana tajā dopā bija tāda agresīva un netīra, kā rezultātā nolauzām arī spoileri. Pēc tam savācāmies un rezultāti bija jau līdzīgi. Pilsētas posmā vienā no kabatām kļūdījāmies, tāpēc bijām spiesti dot atpakaļgaitā, taču, neskatoties uz to, rezultāts nebija tik slikts. Nekur Grjazinu tālu neesam atlaiduši, tāpēc cīņa rīt būs sīva. Nikolaja pārsvars nav liels, tāpēc viss vēl priekšā.''

Rallija rezultāti:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png