profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Žala aizvada testus Latvijā un gatavojas 'nokārtot rēķinus' ar Nikolaju Grjazinu

Mārtiņš Jankovskis 30.07.2020 - 22:50 Žala aizvada testus Latvijā un gatavojas 'nokārtot rēķinus' ar Nikolaju Grjazinu
Rallija galvenie favorīti - Žala un Grjazins. Foto: Agrorodeo Dakar

''Samsonas Rally Rokiškis'', kas notiks 31.jūlijā un 1.augustā, pēdējos divus gadus uzvarējis Vaidotas Žalas (''Škoda Fabia R5''), kurš arī šogad ir viens no galvenajiem pretendentiem uz uzvaru. Taču noteikti viņam sīvu cīņu izrādīs Nikolajs Grjazins (''Hyundai i20 R5''), soms Tēmu Asunmā (''Škoda Fabia Rally2 evo'') un citi braucēji.

Šogad Žalas ar Mālnieka automašīnu rallijā apkalpo latviešu SRT komanda. Jautāts, kāpēc tā, Mālnieks zināja teikt, ka "Vaidotas savai iepriekšējai komandai paziņoja, ka šogad ir plānā braukt ar citu automašīnu, kuru arī apkalpotu cita komanda. Taču vēlāk mums un mūsu jaunajai komandai plāni Covid-19 pandēmijas dēļ mainījās, tāpēc tika nolemts turpināt braukt ar ''Škoda Fabia R5''. Bet diemžēl iepriekšējā komanda jau bija pilna ar citiem klientiem, tāpēc mums šoreiz vietas vairs nebija. Līdz ar to vērsāmies pie SRT, kas ir pieredzējusi un zinoša komanda. Jāsaka, ka mēs arī pagājušajā sezonā starp rallijiem mūsu automašīnu uz apkopēm vedām pie viņiem,'' sarunā ar portālu Go4speed stāsta Andris Mālnieks.


Foto: Agrorodeo Dakar

Pagājušajā nedēļā Žala un Mālnieks aizvadīja testus. Ņemot vērā, ka Vaidotas Žalas automašīnu šogad apkalpo SRT komanda, tad ekipāžai šogad ir ērtāk aizvadīt testus Latvijā nekā doties uz Lietuvu.

Testi, kurus organizēja Andis Neikšāns, notika Cēsu pusē. Mālnieks atzina, ka testos, kas notika pa saulainu un lietainu laiku, labi izdevās pastrādāt ar regulējumiem, kur ļoti noderēja SRT pieredze un zināšanas. Andris piebilda, ka testos tika nobraukti ap 50 kilometriem, taču vairāk ekipāža nebrauca, jo galvenais bija noķert sajūtas. Tāpat latviešu stūrmanis atzina, ka ekipāža ātri vien sev atrada piemērotus regulējumus Samsonas rallijam, tāpēc arī vairs testos netika braukts.


Foto: Agrorodeo Dakar

''Gatavojamies sīvai cīņai ar Nikolaju Grjazinu, jo mums ir nenokārtoti parādi. Pagājušajā gadā Elektrēnu rallijā pieļāvām divas rupjas kļūdas, kas liedza mums ar Nikolaju pacīnīties par uzvaru. Tāpat uz starta izies ātrais soms Asunmā, tāpēc domāju, ka skatītājiem būs ko redzēt ne tikai cīņā par uzvaru absolūtajā ieskaitē, bet arī citās klasēs. Aicinu fanus doties uz ralliju, jo būs ko redzēt.''

Ekipāža lielu uzmanību velta ne tikai testiem, bet arī stenogrammas treniņiem. Vaidotas Žala portālam Go4speed pastāstīja, ka pie stenogrammas tiek strādāts ne tikai atsevišķi treniņos, bet arī testu un pat sacensību laikā. ''Pēc testiem Cēsīs, kas mums beidzās samērā ātri, kāpām mašīnā un turpat netālu veicām stenogrammas treniņus, kā arī vēlāk pēc stenogrammas treniņiem atgriezāmies atpakaļ uz to pašu testa ātrumposmu, kuru vēlreiz ar ielas mašīnu izbraucām un pārbaudījām mūsu stenogrammu. Esmu pieradis pirms katra rallija aizvadīt divu līdz trīs dienu stenogrammas treniņus, lai piekalibrētu aci (smejas). Mēs pat rallijā, kad ir trases pierakstīšanas diena, ceļamies agrāk, lai izbrauktu pa kādu citu neatkarīgu ceļu un lai iesiltu. Tikai pēc tam dodamies pierakstīt rallija trasi.''


Foto: Agrorodeo Dakar

Sarunas nobeigumā Andris atzina, ka ik pa laikam sazinās ar Nikolaju, tāpēc abas ekipāžas ir draudzīgas un nekautrējas viena otru dažreiz pavilkt uz zoba. ''Noskaņojums ir kaujiniecisks. Mēs bieži sazinamies ar Nikolaju Grjazinu, kur viens otru pavelkam uz zoba. Mums tur bieži notiek psiholoģiskās cīņas (smejas). Žala jau smejot teica, ka šogad viņa mašīna esot apdrošināta, tāpēc mērķis ir ar pirmajiem metriem mesties cīņā un cīnīties par uzvaru. Būs interesanti. Var just, ka Vaidotasa mērķi šajā rallijā ir visaugstākie.''

Dalību šim rallijam apstiprinājušas 82 ekipāžas, no kurām 58 startēs Lietuvas rallija čempionāta ieskaitē, bet 23 ekipāžas cīnīsies par punktiem LRČ ieskaitē.

Pavisam kopā ''Samsonas Rally Rokiškis'' dalībniekiem būs jāveic 16 ātrumposmi ar kopējo garumu 138 kilometri, bet LRČ dalībniekiem būs jāveic 13 ātrumposmi (118 km).

Rallija biļetes var iegādāties ŠEIT, kuras vēlāk rallija centrā ir jāapmaina pret ieejas kartēm. Tāpat ieejas biļetes varēs iegādāties ātrumposmos. Biļetes cena ir 15 eiro. Atklāšanas un noslēguma ceremoniju vadīs Oskars Kaņeps-Kalniņš.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png