profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Poļu komanda pēc darbinieku rupjas rīcības Marokas rallijreidā saņem naudas sodu

Go4speed 16.10.2024 - 00:09 Poļu komanda pēc darbinieku rupjas rīcības Marokas rallijreidā saņem naudas sodu
Foto: Energylandia Rally Team

Iespējams, ''EnergyLandia Taurus Factory'' komandas nolūks nebija ļaunprātīgs, taču šobrīd šai komandai ir slikta reputācija Marokā. Nesen FIA komandai par notekūdeņu izliešanu Marokas rallijreida laikā piesprieda 15 000 eiro lielu naudas sodu, no kuriem 10 000 eiro liels naudas sods ir nosacīts, un tas būs jāmaksā, ja līdzīgs pārkāpums tiks izdarīts līdz 2025. gada beigām.

FIA tehniskā delegāta Kristofa Vēlija asistents Mohands Abdelmola ziņoja par ''EnergyLandia Taurus'' komandu, kad viņš pamanīja, ka divi komandas pārstāvji no mucas zemē divreiz izlejot tumšu šķidrumu. No attāluma un fotogrāfijās, kas tika uzņemtas, minētais šķidrums izskatījās pēc eļļas.

Viens no iesaistītajiem darbiniekiem kopā ar tulku paskaidroja, ka patiesībā tie bija komandas kempera notekūdeņi, kas tika izlieti no vecām degvielas mucām. Viņš piebilda, ka to bija izdarījis trīs reizes, domājot, ka tas nekaitēs, jo tas ir tikai ūdens.

Neskatoties uz viņa aizstāvību, FIA nolēma, ka viņš un viņa komandas biedrs ''rīkojās ārkārtīgi''. ''Pat, ja attiecīgās mucas iepriekš bija izmantotas degvielas uzglabāšanai, nevis eļļas, tas nenoliedz faktu, ka naftas produkti ir piesārņojuši vidi. Ekipāžas dalībnieku rīcība radīja lielu kaitējumu dabai. Protams, tas ir radījis milzīgu kaitējumu visai autosporta sabiedrībai, tostarp arī Marokas rallijreida rīkotājam un FIA,'' teikts ziņojumā.

''FIA pieliek lielas pūles, lai nodrošinātu, ka autosporta sabiedrība pēc iespējas vairāk iesaistās dabas aizsardzības un atbildīgas rīcības veicināšanā, tādējādi sekmējot zaļo politiku. Marokas rallijreidā piedalījās arī FIA pārstāvji, kas atbild par vides politiku. Tas ir vēl viens pierādījums tam, cik liela uzmanība tiek pievērsta videi. Šāda komandas locekļu uzvedība parādīja ārkārtīgu necieņu pret FIA mērķiem.''

Lai gan tiesneši pieņēma komandas atvainošanos, viņi nolēma uzlikt “ievērojamu naudas sodu”, jo tas nebija pirmais gadījums, kad ''EnergyLandia Rally Team'' pārstāvis tika pieķerts vides kaitējošās darbībās, neatkarīgi no tā, vai tas bija tīšām. 

Zināms, ka divas trešdaļas no šī naudas soda netiks piemērotas līdz 2025. gada 31. decembrim, cerot, ka dalībnieki patiešām izdarīs atbilstošus secinājumus un pārtrauks turpmākus pārkāpumus.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png