profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Andris Baumanis: Pasaules RX šogad par uzvaru cīnīsies vairāki braucēji

Go4speed 10.03.2019 - 23:22 Andris Baumanis: Pasaules RX šogad par uzvaru cīnīsies vairāki braucēji
Foto: Neste World RX of Latvia

Pasaules rallijkrosa čempionāta eksperts un menedžeris Andris Baumanis prognozē, ka šā gada seriāls būs ļoti aizraujošs un agresīvs. Pretēji prognozēm, čempionāts jūtas lieliski un līdzjutēji var gatavoties sen gaidītai cīņai par uzvarām, raksta autocross.lv.

Pērnajā rudenī un nākamajos mēnešos pasaules rallijkrosa čempionāts radīja iespaidu, ka tas irst pa vīlēm – seriālu pameta ražotāji, atstājot tos pārstāvošās komandas izmisumā un ar salauztām sirdīm. Attiecīgi, ražotājiem un naudai sekoja vairākas sporta zvaigznes. Šķita – viss slikti. Šā gada dalībnieku sastāvs, kā izrādās, ir interesants, arī pilnai sezonai apstiprināto braucēju skaits nav krities.

Andris Baumanis komentē: “Varbūt līdzjutējiem, kuri nevar būt šajā virtuvē iekšā, radās bažīgs priekšstats par situāciju pasaules čempionātā. Taču noteiktā brīdī bija skaidrs, ka viss būs labi, pat lieliski. Seriāls šogad būs agresīvāks, cīņa par uzvaru būs starp vairākiem braucējiem, četriem noteikti, varbūt pat pieciem vai sešiem. Viss ir kārtībā! Protams, kādas līdzības ar pagājušā gada pieredzi būs, ka pusfinālos regulāri būs kāda noteikta braucēju grupa. Taču līderi ir līderi, sports ir sports, un tas ir loģiski, ka ar laiku izveidojas kāds noteikts vadošo braucēju pulks. Kuri tie būs, to gan šobrīd pateikt ir ļoti sarežģīti. Viena lieta ir braucēju, komandu un mašīnu nosaukumi sarakstā, cita lieta, kā kalpos šā gada mašīnas, kāda būs to izturība un ātrumi.”


Foto: Neste World RX of Latvia

Par sliktu zīmi tika uzskatīta ražotāju aiziešana no seriāla – stopkrānu norāva Volkswagen, Peugeot, Audi. Taču Baumanis atzīmē, ka situācija, tieši pretēji, ir ieguvums: “Čempionāts viennozīmīgi iegūst. Manā skatījumā ir divi varianti – vai nu čempionātā piedalās tikai ražotāji, tiešā veidā, nosedzot ar dalībniekiem visu seriālu, vai nu viņu nav vispār. Šogad tā būs komandu cīņa, kā mūsu Team STARD, kā Hansen… Situācija, kāda bija pagājušajā gadā un vēl pirms tam, bija nepieņemama. Jau startā skaidrs, ka kāds no ražotājiem uzvarēs, bet tie, kuri brauc bez ražotāju aizmugures, var cerēt, ka kādreiz, varbūt, kādu apstākļu sakritības dēļ, iebrauks finālā. Šogad uzvarēs tas, kurš būs visprofesionālākais un labākais.”

Pasaules čempionātā, kurš startēs aprīļa sākumā Abū Dabī, viens no 16 pieteiktajiem braucējiem būs Jānis Baumanis, kurš startēs Team STARD sastāvā. Katrā sacīkstē pamatsastāva braucēju pulkam pievienosies arī neregulārie braucēji.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png