profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Pasaules RX čempionātu pamet vēl viena komanda

Go4speed 30.10.2018 - 00:15 Pasaules RX čempionātu pamet vēl viena komanda
Foto: Olsbergs MSE

Kļuvis zināms, ka zviedru komanda "Olsbergs MSE" nākamgad nepiedalīsies pasaules rallijkrosa čempionātā ("Pasaules RX"). Tā vietā komanda izvēlēsies citus seriālus, kā arī sāks darbu pie jaunās elektriskās klases automašīnas būvniecības.

2014.gada labākā Pasaules RX komanda 2018.gadā startē ar diviem pilotiem, kuru rīcībā ir ''Mk8 Ford Fiesta STs'' automašīnas. Šogad šo komandu pārstāv Kevins Eriksons un Robins Larsons, taču nevienam no pilotiem nav izdevies iekļūt finālā.

Pēdējo desmit gadu laikā "Olsbergs MSE" ir uzbūvējusi 30 ''Fiesta Supercar'' mašīnas, kuras ir redzamas gan RallyX Nordic, gan RX2 čempionātos.


Foto: Olsbergs MSE

Komandas vadītājs Andreas Eriksons atzina, ka attīstības izmaksas, kā arī nepieciešamība plānot uz priekšu jaunajai elektriskajai klasei ir iemesls, kāpēc "Olsbergs MSE" Pasaules RX čempionātā ņems pauzi.

"Šis lēmums, protams, ir skumjš, taču mums tas jādara, ja gribam, lai kompānija strādā ilgstoši, jo izmaksas mūsdienu konkurences apstākļos Pasaules RX ir ļoti augstas. Kā īsti rallijkrosa mašīnu ražotāji, kā arī to uzturētāji sacensībās visā pasaulē, mēs aicinām visus šajā sporta veidā iesaistītos izvērtēt stabilitātes un izmaksu samazināšanas iespējas pašreizējo "Supercar" klases tehnisko noteikumu ietvaros, kā arī pieejamību un investīciju atpelnīšanu nākamo desmit gadu laikā,'' stāsta Andreas Eriksons.

''Mēs esam pārliecināti, ka pie saprātīgām izmaiņām tehniskajos noteikumos lielākajai daļai no esošajām "Supercar" mašīnām var būt ilga nākotne sportā, kā arī šī klase var attīstīties, tāpat kā mūsu kompānija."


Foto: Olsbergs MSE

''Mēs ļoti ceram uz elektrisko rallijkrosa ienākšanu 2021.gadā, kā arī mēs meklēsim autoražotāju atbalstu darbam pie elektroauto attīstīšanas. Domāju, ka pāreja uz elektrisko klasi ir svarīga nākotnei un sportam, kā arī visiem jaunajiem braucējiem, kuri sapņo par to, lai kļūtu par labākajiem pasaulē. Ir daudz cilvēku un fanu, kuri ir par un pret elektrisko rallijkrosu. Jūtu, ka elektrība un iekšdedzes dzinēji var strādāt roku rokā vēl ilgus gadus. Būsim godīgi, mums taču visiem patīk dažāda stila mūzika dažādos koncertos,'' nobeidz Eriksons, kura komanda šogad Pasaules RX ražotāju ieskaitē pagaidām ieņem pēdējo sesto vietu.

Atgādināsim, ka "Olsbergs MSE" komandu pasaules rallijkrosa čempionāta pirmajā sezonā 2014. gadā pārstāvēja arī Latvijas pilots Reinis Nitišs, kurš sezonas kopvērtējumā izcīnīja 3. vietu.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png