profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Kristofersons kļūst par čempionu, Baumanis aizcīnās līdz pusfinālam

Go4speed 30.09.2018 - 23:40 Kristofersons kļūst par čempionu, Baumanis aizcīnās līdz pusfinālam
Foto: @Petter_Solberg

ASV aizvadīts desmitais Pasaules rallijkrosa čempionāta (Pasaules RX) posms, kurā Supercar klasē uz starta izgāja 15 sportisti. Atgādināsim, ka pēc pirmās dienas līderis bija Peters Solbergs (100). Otrais bija Matias Ekstroms (82), bet trešais – Sebastjans Lēbs (81). Jānim Baumanim pēc pirmās dienas bija 13.vieta (64).

„Organizatori ir izveidojuši interesantu un sarežģītu trasi. Šonedēļ ar komandu mēģinām vairākus jaunus regulējumus mašīnai un daudz eksperimentējam. Abos kvalifikācijas braucienos izdevās diezgan labs starts, bet trasē pāris vietas nedaudz piekliboja, turklāt otrajā kvalifikācijā piedzīvoju nelielu sadursmi. Pēc pirmās dienas atrodos 13. pozīcijā. Kopumā esam diezgan apmierināti, jāturpina iet uz priekšu,” tā teica Jānis.

Otrajā dienā trešajā kvalifikācijā ātrāko laiku uzrādīja Ekstroms, bet ceturtajā nepārspēts palika Johans Kristofersons. Tikmēr labu ātrumu demonstrēja Jānis, kurš trešajā kvalifikācijā ieņēma septīto vietu, bet ceturtajā mūsu braucējs palika devītais. „Labs brauciens trešajā kvalifikācijā! Slapjais trases segums nospēlēja mums par labu. Otrā vieta savā braucienā (zaudēja tikai divas sekundes Lēbam) un septītā kopējā ieskaitē. Arī ceturtajā braucienā aizvadīta vēl viena laba kvalifikācija. Vakar veiktās izmaiņas regulējumos turpināja strādāt. Izcīnīta 9. vieta ceturtajā kvalifikācijā un 11. vieta kopsummā. Esam pusfinālā, jācīnās par finālu,” tā Baumanis.


Foto: No sportista privātā arhīva

Līdz ar to kvalifikācijā ātrākais bija Peters Solbergs (185), aiz sevis atstājot Ekstromu (178) un Kristofersonu (168). Jānis ar 136 punktiem ieņēma 11.vietu, kas pēc divu posmu pārtraukuma atkal ļāva iekļūt pusfinālā.

Pirmajā pusfinālā no pirmās rindas startēja abi VW braucēji. Pirmajā līkumā pa pamattrasi turpināja braukt Solbergs un Kevins Hansens, kamēr Johans Kristofersons, Timijs Hansens, Gerlens Šišerī un Jānis Baumanis devās džokerī. Turpinājumā sacīkstes aizritēja diezgan mierīgi (šajā trasē praktiski nebija vietas, kur veikt apdzīšanu) un uzvaru izcīnīja Solbergs. Otrais Kristofersons, bet trešais – Timijs Hansens. Piekto vietu izcīnīja Baumanis.

Pēc šī pusfināla noskaidrojās, ka Kristofersons kļuvis par 2018.gada Pasaules RX čempionu.

Otrajā pusfinālā, kas arī aizritēja mierīgi un bez starpgadījumiem, ātrākais bija Ekstroms. Otrā vieta Lēbam, bet trešā – Bakerudam. Finālā lieliska stratēģija padevās abiem VW braucējiem, jo pēc džokeru apļu veikšanas vadībā atradās Solbergs, kuram sekoja Kristofersons un Bakeruds, kurš pēc džokera atgriezās priekšā tieši komandas biedram. Diemžēl īsi pirms finiša Solbergs bremzējot pieļāva kļūdu un zaudēja pirmo pozīciju komandas biedram, kurš, būdams jau čempionu godā, sacīkstes noslēdza ar uzvaru. Otrais Solbergs, bet trešais - Bakeruds.


Skots Spīds. Foto: www.arxrallycross.com

Tikmēr Amerikas rallijkrosa čempionātā finālā triumfēja Taners Fausts, aiz sevis atstājot Skotu Spīdu. Tikmēr par čempionu kļuva Skots Spīds, aiz sevis atstājot Faustu un Patriku Sandelu.

Kopvērtējums:
1. Johan Kristoffersson 281
2. Mattias Ekström 203
3. Petter Solberg 202
4. Andreas Bakkerud 200
5. Sebastien Loeb 195
...
9. Jānis Baumanis 79

Komandu kopvērtējums:
1. PSRX Volkswagen Sweden 483
2. EKS Audi Sport 403
3. Team Peugeot Total 374

Pasaules RX čempioni:
2014 Norway Petter Solberg    
2015 Norway Petter Solberg    
2016 Sweden Mattias Ekström    
2017 Sweden Johan Kristoffersson
2018 Sweden Johan Kristoffersson

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png