profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Baumanis: Dorans par savu braukšanas stilu bija pelnījis skarbus vārdus

Go4speed 17.09.2018 - 09:59 Baumanis: Dorans par savu braukšanas stilu bija pelnījis skarbus vārdus
Jānis Baumanis. Foto: Mārtiņš Vanags, (MV Foto)

Pasaules rallijkrosa čempionāta ''Neste RX of Latvia'' posmā uzvaru svinēja Johans Kristofersons, kamēr vienīgais latviešu sportists Jānis Baumanis otro posmu pēc kārtas nespēja iekļūt pusfinālā. Šoreiz to liedza skandolozais brits Liams Dorans, kurš vairākas reizes bakstīja Jāņa auto.

''Domāju, ka, ja būtu tikai starta sadursme, rezultāts būtu bijis pietiekams, kaut startā tika salocīts ritenis. Pusotrā, divās sekundēs, kuras pazaudēju cīņā ar Doranu, palika vieta pusfinālā. Viņš manī kopā ietriecās trīs reizes - aizmugurējā buferī, pa kreisajiem sāniem un pa labajiem sāniem. Viens no apļiem sanāca uzreiz 2,5 sekundes lēnāks. Būtu šīs divas sekundes ātrāk, būtu bijis pusfinālā. Rupjus vārdus nedrīkst teikt, bet viņš par savu braukšanas stilu bija pelnījis tiešām daudz un skarbus vārdus. Pasaules čempionāts šobrīd ir izaudzis tādā līmenī, ka visi brauc ar galvu un domā par sezonu nevis vienām sacensībām. Savukārt viņš domā par vienām sacensībām, viņam nav, ko zaudēt. Arī pret Bakerūdu viņš izdarīja tieši tāpat. Pat varbūt nedaudz spēcīgāk nekā pret mani. Izskatījās, ka Bakerūds būtu gatavs izkāpt no mašīnas un iedot viņam pa galvu. Doranam divus gadus bija liegums braukt sacensībās, jo viņš bija kāvies ar policistiem. Ar tādiem cilvēkiem nav jēgas runāt,'' portālā ''Sportacentrs.com'' citēts Jānis Baumanis, kurš piebilda, ka pēc Dorana darbībām mehāniķiem tagad Austrijā būs jāpaveic liels darbs pirms mašīnas lidos uz ASV.


Foto: GCK

''Kad izdzirdēju, ka brauks Dorans, uzreiz sapratu, ka no viņa ir jāuzmanās, jo savulaik jau Eiropas čempionātā viņš brauca netīri, taisot daudz avāriju. Viņa dēļ citiem braucējiem bija daudz izstāšanās gadījumu. Pret mani viņš teorētiski nobrauca noteikumu robežās - iesist kārtīgi pa aizmuguri, iedzenot bagāžnieka vāku 20 centimetrus iekšā, it kā drīkst darīt, ja viņš mani neapdzen. Ja apdzītu, uzreiz būtu sods. Domāju, ka ir jāregulē braucēju sastāvs, jo tāpat jau domā, ko laist klāt, ko nelaist. Tam braucējam bija, ir un paliks tāds prestižs,'' turpina Jānis.

Jautāts, Kas labāk - cīnīties par astoto vietu pasaules čempionātā vai pirmo Eiropā, Bamanis piebilda, ka "Man ir prieks par Reini, ka viņam izdevās izcīnīt šo Eiropas čempiona titulu. Apsveicu viņu ar to. Tomēr, manuprāt, labāk ir braukt pasaules čempionātā pusfināla robežās, jo šeit līmenis ir daudz, daudz augstāks. Jā, mana mašīna nav no vadošajām, bet nākotnē mēģināsim kaut ko uzlabot, lai būtu pēc iespējas labāk un varētu kādreiz braukt rūpnīcas komandā. Ja esi izlecis ārā no vilciena, ir ļoti sarežģīti trāpīt atpakaļ pasaules elitē,'' saka Baumanis.

Jānis atzina, ka, iespējams, ceturtajā kvalifikācijas braucienā vajadzēja iet džokerī vēlāk, taču tobrīd spoteris pieņēma tādu lēmumu, jo viņš neredz visu trasi, tāpēc stresa situācijās šad tad tiek pieņemti labi lēmumi, bet šad tad sliktāki.

''Sportacentrs.com'' intervijas nobeigumā Jānis piebilda, ka ''Visu sezonu braucam ar vienu motoru, kamēr citi ar diviem. Šobrīd ir sezonas otrā puse un motors sācis sagurt. Ar katru posmu to var just arvien vairāk. Komandai vajadzētu padomāt vai ielikt jaunu motoru, vai vismaz šo pašu aizvest uz "pārlasīšanu". Tomēr tas maksātu dārgi un šobrīd nav plānā.''


Foto: Baumanis Motorsport Photography

Baumanis atzina, ka vilšanās par šo posmu ir pamatīga, taču viņš bija ļoti priecīgs par fanu atbalstu, kas bija vienkārši fenomenāls.

Arī Artis Baumanis nebija īsti apmierināts ar šo sezonu. ''Šodien noskaņojums bija kaujiniecisks, gribējām cīnīties līdz galam. Pusfinālā iekārtojos aiz komandas biedra, bet konkurenti aizmugurē spēcīgi uztriecās manai mašīnai, salocīja aizmugurējo piekari, un tad nu ar šķību mašīnu cīnījos cik varēju. Turpināšu braukt uz maksimumu pēdējā posmā Vācijā pēc mēneša. Milzīgs paldies visiem faniem gan šeit klātienē, gan mājās pie TV ekrāniem. Arī braucot varēju redzēt, kā tribīnēs visiem rokas pa gaisu bija.”
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png