profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Nitišs izcīna uzvaru, brāļiem Baumaņiem neveiksmīgi noslēdzas 'Latvia RX' posms

Go4speed 16.09.2018 - 16:06 Nitišs izcīna uzvaru, brāļiem Baumaņiem neveiksmīgi noslēdzas 'Latvia  RX' posms
Foto: Artūrs Igaveņš

Svētdien, 16. septembrī, tika aizvadīta otrā ''Neste RX of Latvia'' diena, kurā cīņas turpināja četri latviešu sportisti - Pasaules RX ieskaitē startēja Jānis Baumanis, Eiropas RX Supercar ieskaitē Reinis Nitišs, bet Super 1600 klasē Artis Baumanis un Arnis Odiņš.

Eiropas Super 1600 klasē ceturtajā kvalifikācijas braucienā atkal nepārspēts palika lietuvietis Rokas Baciuska, kurš tādējādi svinēja uzvaras visos četros kvalifikācijas braucienos. Trešo vietu noslēdzošajā kvalifikācijas braucienā ieņēma Artis Baumanis, bet 16. vietā bija Arnis Odiņš. Kopvērtējumā pirmais Baciuska, bet Baumanim ceturtā vieta. Diemžēl Odiņam 17. pozīcija, kas viņam liedza iekļūt pusfinālā.

Jānis Baumanis. Foto: Artūrs Igaveņš

Pirmajā pusfinālā pārliecinoši ātrākais bija Baciuska, kurš turpināja savu lielisko nedēļas nogali. Otrajā pusfinālā labs starts padevās Artim, taču nedaudz vēlāk viņš pirmajā līkumā tika sagriests, tādējādi atkrītot uz ceturto vietu, jo vēl divi konkurenti pirmajā līkumā avarēja. Lai arī Artis bija ātrāks par trešajā vietā esošo braucēju, apsteigt viņam ungāru sportistu neizdevās, tādējādi Artis finišēja ceturtais, kas liedza iekļūt finālā. Tikmēr finālā pārliecinošu uzvaru svinēja Baciuska. Diemžēl Artis Super 1600 klases kopvērtējumā pēc šī posma zaudēs līderpozīciju.

Artis Baumanis šoreiz palika ārpus fināla brauciena. Foto: Artūrs Igaveņš

Eiropas Supercar klasē trešajā kvalifikācijā Nitišam otrā vieta, bet ceturtajā kvalifikācijā, pēc sagriešanās pirmajā līkumā, ceturtā vieta, kas četru braucienu summā deva otro pozīciju. Tikpat punktu un pirmā vieta Antonam Marklundam. Pirmajā pusfinālā uzvaru svinēja Kristians Zabo, aiz sevis atstājot Marklundu un Sondru Evenu. Tikmēr otrajā pusfinālā pārliecinošu uzvaru svinēja sezonas līderis Nitišs. Otrais palika Nitiša bijušās komandas šefs Renē Munihs, bet trešais - Sirils Reimonds, kurš tikai pašās beigās nodrošināja sev vietu finālā.

Finālā no starta pa priekšu visiem aizbrauca Reinis, kurš arī izcīnīja uzvaru. Otrais palika Reimonds, bet trešais - Marklunds. Pēc finiša Reinis uzgrieza saulītes un, uzkāpjot uz mašīnas jumtu, pateicās visiem līdzjutējiem par atbalstu.

Latvijas RX posma uzvarētājs - Johans Kristofersons. Foto: Artūrs Igaveņš

Pasaules RX ieskaitē trešajā kvalifikācijā ātrākais bija Timijs Hansens, bet ceturtajā - Johans Kristofersons. Diemžēl trešajā kvalifikācijā Jānim Baumanim tikai 15. vieta. Pēc finiša mūsu sportists bija nikns un Liamu Doranu, ar kuru notika sadursme, dodoties pirmajā līkumā. Ceturtajā kvalifikācijā Jānim 14. vieta, kas četru braucienu summā deva 14. vietu kopvērtējuma ieskaitē. No iekļūšanas pusfinālā Jāni šķīra tikai viens punkts.. Kā pēdējais pusfinālā iekļuva pieminētais Dorans.

Pirmajā pusfinālā nepārspēts palika Kristofersons, kuram izdevās pārspēt Ekstromu un Niklasu Gronholmu, kurš demonstrēja lielisku ātrumu. Finālā nespēja iekļūt Solbergs, kurš pirmajā līkumā sagriezās. Otrajā pusfinālā pirmās trīs vietas ieņēma Peugeot komandas braucēji, kur ātrākais bija Lēbs. Cīņā par ceturto un piekto vietu asa cīņa izvērtās starp Bakerudu un Doranu, kur pēc finiša Bakeruds apstājās priekšā Dorana auto un bija ļoti ninks uz britu sportistu.

Reinis Nitišs. Foto: Artūrs Igaveņš

Finālā no starta vadību saglabāja Kristofersons, kurš arī izcīnīja savu astoto uzvaru aizvadītajās deviņās sacīkstēs. Otrais finišēja Ekstroms, bet trešais - Lēbs, kurš uz veiksmīgas džokera stratēģijas apsteidza Gronholmu, kuram šis bija labākais rezultāts Pasaules RX.


Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png