profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Arnis Odiņš: Tās emocijas, kuras ieguvu pagājušajā gadā, ir tā autosporta vērtas

Mārtiņš Jankovskis 12.09.2018 - 20:20 Arnis Odiņš: Tās emocijas, kuras ieguvu pagājušajā gadā, ir tā autosporta vērtas
Arnis Odiņš

''Neste World RX of Latvia'' posmā uz starta redzēsim arī Arni Odiņu, kurš startēs Eiropas čempionātā priekšpiedziņas Super 1600 klasē. Arī pagājušajā gadā Arnis izgāja uz starta ''Latvia RX'' posmā, kur toreiz mūsu sportists pusfinālā izcīnīja ceturto vietu, kas liedza iekļūt finālā.

Pirms gaidāmā starta portāls Go4speed uz sarunu aicināja Arni, kurš atzina, ka šogad viņš mērķē uz augstāku rezultātu.

Arni, cik zinu, tad vairāki braucēji par savu startu kādā no posmiem uzzina pašā pēdējā brīdī. Cik saprotu, ar tevi bija līdzīgi.
Jā. Parasti IMG par dalībniekiem kādā no posmiem paziņo kādas divas nedēļas iepriekš, bet par to, ka varēšu startēt Rīgas posmā, uzzināju vien trešdien (5.septembrī).

Kad tu pieteicies šim posmam?
Tiem braucējiem, kuri plānoja startēt pilnu čempionātu (pamatbraucēji), tiem bija jāpiesakās un jāsamaksā dalības maksa līdz 22.februārim. Arī es pieteicos un samaksāju dalību, taču tikai par Rīgas posmu. Tas man deva tādu kā priekšrocību, ka, ja kāds pēdējā brīdī izdomātu startēt Rīgā un veiktu par to samaksu, tad es būtu pirms viņa, jo es samaksāju ātrāk. Taču garantijas, ka startēšu, nebija nekādas, jo priekšroka ir tiem braucējiem, kuri ir pamata un kuri jau ir startējuši kādā no iepriekšējiem posmiem. Piemēram, uz Rīgas posmu rezervē palika norvēģu pilots, kurš jau ir startēji šogad. Kaut kā organizatori laikam izvērtē sportistu sniegumus un skatās iepriekšējo gadu rezultātus.


Foto: No sportista privātā arhīva

Kā tas ietekmēja tavu gatavošanos, ka līdz pēdējam brīdim nezini, vai startēsi. Piemēram, vai tev jau bija gatavs auto?
Par auto ir garš stāsts. Pavasarī ar Uģi Traubergu vienojāmies, ka viņš man palīdzēs atrast auto, jo viņa abas mašīnas bija krievu sportistiem, kuri aizvada pilnu čempionātu. Tika atrasts viens variants, taču beigās tas nesanāca. Taču man paveicās, jo brīdī, kad runāju ar Uģi, zvanīja Juris Spīķis, kurš piedāvāja šo posmu braukt ar ''Škoda Fabia'' automašīnu, kurai pagājušajā gadā divus braucienus nosēdēju astē (smejas). Tas ir Kaspara Navicka auto (pagājušajā gadā čempionāta kopvērtējumā lietuvietis izcīnīja 4.vietu), kas ir ļoti labs. Uzskatu, ka šogad ir viss dots, lai parādītu maksimāli labu rezultātu. Šajā trasē šogad esmu braucis divas reizes, kā arī tagad manā rīcībā būs labākais ierocis, lai sasniegtu maksimāli labāko rezultātu.

Arī pagājuājā gadā tavs rezultāts bija ļoti labs.
Jā. Pērn mēs bijām sagatavojušies ļoti labi. Juris tika finālā, paliekot piektais, bet es biju pirmais rezervists, lai tiktu finālā. Līdz ar to uzskatu, ka pagājuājā gadā mēs tiešām ļoti labi nostartējām arī ar Twingo mašīnām, bet šogad esmu morāli gatavāks šim pasākumam. Pagājušaā gadā nezināju, ko gaidīt, kā būs, bet šogad ar vēsu galvu un stabilu sezonu esmu gatavs Latvijas posmam.

Noteikti, ka pēc pagājušā gada šis posms tavā kalendārā bija kā obligāts pasākums.
Jā, tieši tā. Lai vai kā, bet Rīgas posmam bija jābūt manā kalendārā. Tās emocijas, kuras ieguvu pagājušajā gadā, ir tā autosporta vērtas.


Arņa jaunā auto dizains. Foto: Speciāli Go4speed

Kā ar treniņiem? Vai izdevās iemēģināt šo jauno auto?
Nesen Lietuvā bija testi. Tos veicām vēl tiešām nezinot, vai braukšu sacensībās. Taču esmu apradis ar auto un tagad zinu, ko no tā sagaidīt.

Arni, jānovēl tev veiksme, un lai izdodas šajā tavā ''Gada pasākumā'' pacīnīties par visaugstāko rezultātu.
Paldies. Šis tiešām būs gada notikums. Arī pagājuājā gadā – posms jau sen beidzies, bet tu skaties tos video un dzirdi, kā fani tevi atbalsta, kādas ir viņu emocijas braucienu laikā un kā tevi uzņem pēc brauciena, sniedzot intervijas. Tas ir fantastiski. Ir prieks censties dēļ šādiem faniem.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png