profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Slimības dēļ bija apdraudēta Solberga startēšana šajā sezonā

Go4speed 12.09.2018 - 14:52 Slimības dēļ bija apdraudēta Solberga startēšana šajā sezonā
Foto: Petter Solberg RX

Norvēģu autosporta zvaigznei Peteram Solbergam pēc pērn Rīgā piedzīvotās smagās avārijas pasaules rallijkrosa čempionāta posmā atklāta sarkoidoze, kas kādu brīdi apdraudējusi viņa došanos trasē šogad, ziņo portāls ''Sportacentrs.com'', atsaucoties uz autosport.com.

Plaušu slimība Solbergam tika atklāta pirms 12 mēnešiem. Kā tagad intervijā atklājis 2003. gada pasaules rallija čempions, kādā brīdī viņa "PSRX Volkswagen Sweden" komanda jau sākusi meklēt norvēģu braucēja aizvietotāju. Slimība atklāta pēc tam, kad divkārtējais pasaules rallijkrosa čempions nokļuva slimnīcā pēc avārijas Rīgā, kurā viņš salauza divas ribas un atslēgas kaulu.

"Visi zina, ka esmu tāds, kuram vienmēr ir daudz enerģijas. Nevaru palikt mierā, man vienmēr nepieciešams kaut ko darīt," saka Peters Solbergs. "Pirms kāda laika tas mainījās, sāku justies tiešām noguris. Kaut viss kļuva sliktāk, es to nepiefiksēju. Tad man bija negadījums Rīgā, salauzti kauli, tāpēc braukt Vācijā [13 dienas vēlāk] bija grūti. Tomēr tagad man ir jābūt pateicīgam šim incidentam - rentgens parādīja, ka man ir problēmas ar vienu no plaušām. Vienkārši sakot, mans ķermenis radīja pārāk daudz dzelzs."


Foto: Volkswagen Motorsport

"Pamanīju izmaiņas manās acīs, manā sejā, es sāku trīcēt. Tas bija biedējošs laiks. Nezināju, kas notiek, kāpēc tā notiek," turpina norvēģis, ārstiem pēc vairākām pārbaudēm secinot, ka viņam ir sakodioze, ko raksturo kā slimību, kas saistīta ar imūnsistēmas traucējumiem, kurai raksturīga granulomu veidošanās dažādos orgānos un audos. Pēc pirmssezonas testiem martā Solbergam nācies atgriezties slimnīcā. "Sacīkšu laikā rodas adrenalīns. Tobrīd tas mani pacēla, bet pēc braucieniem biju tiešām, tiešām noguris. Pēc testiem Francijā, kur braucu vienu dienu, uzreiz lidoju uz slimnīcu un kādu laiku jutos slikti."

Sezonas ievadā Solbergs pirmajos piecos posmos trīs reizes kāpa uz goda pjedestāla, tagad atzīstot, ka viņš labāk sācis justies pēc jūlijā notikušā Zviedrijas posma. "Jūtu, ka enerģija atgriežas un tagad viss atkal ir kārtībā."

Kā nesen žurnālistiem komentēja Rīgas sacensību organizators Raimonds Strokšs, pērnā Solberga avārija izvērtās tik smaga, jo norvēģis nebija pareizi uzvilcis drošības jostu.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png