profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Grunte un Baldiņš uzvar rallijkrosa sacensībās Igaunijā, Odiņam neveiksme

Go4speed 10.09.2018 - 00:04 Grunte un Baldiņš uzvar rallijkrosa sacensībās Igaunijā, Odiņam neveiksme
Ronalds Baldiņš. Foto: A1M Motorsport

Sestdien Igaunijā norisinājās septītais Igaunijas rallijkrosa čempionāta posms, kurā uz starta izgāja vairāki latviešu sportisti.

TouringCar klasē pēc kvalifikācijas līderis bija Romi Puks, bet otro vietu ieņēma Kristaps Grunte. Pirmajā pusfinālā ātrākais bija Puks, bet otrajā pusfinālā nepārspēts palika Grunte. Finālā pārliecinoši ātrākais bija Grunte, kurš par astoņām sekundēm apsteidza Andrusu Karu. Diemžēl kvalifikācijas un pusfinālā uzvarētājs Puks finālā pēc nobrauktiem diviem apļiem bija spiests izstāties.


Kristaps Grunte. Foto: Mari Kirss

Super1600 / Junior1600 Klasē ātrākais bija Mikels Varuls. Pirmajā kvalifikācijas braucienā ceturtais bija Arnis Odiņš, taču otrajā braucienā viņš bija spiests izstāties. Trešajā braucienā Arnis uz starta vairs neizgāja, tādējādi pēc trim kvalifikācijas braucieniem ieņemot 13.vietu, kas neļāva kvalificēties pusfinālam. Finālā uzvarēja Janno Ois.


Arnis Odiņš. Foto: Mari Kirss

Crosskart Xtreme klasē uz starta izgāja trīs latviešu sportisti - Jānis Baumanis (vārda un uzvārda brālis Jānim Baumanim, kurš startē Pasaules RX), Reinis Nitišs un Ronalds Baldiņš. Kvalifikācijā Baumanis ieņēma 12.vietu (trešajā braucienā sportists saņēma diskvalifikāciju), Ronalds palika sestais, bet Reinis septītais. Pirmajā pusfinālā Reinis finišēja ceturtajā vietā, kas liedza iekļūt finālā. Tikmēr otrajā pusfinālā finišu, tāpat kā vēl divi konkurenti, nesasniedza Baumanis, kamēr Baldiņš ieņēma otro vietu, 0,8 sekundes zaudējot Markusam Abramam. Finālā sīvā cīņā uzvarēja Baldiņš, par 0,6 sekundēm apsteidzot Kenetu Polu.


Foto: Mari Kirss

Supercar klasē ātrākais bija Andri Ouns, kurš par 19 sekundēm apsteidza Seido Nomkulu.

Kopvērtējums ŠEIT.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png