profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Jānis Baumanis: Darīšu visu, lai Biķerniekos izdotos sasniegt finālu

Go4speed 06.09.2018 - 11:05 Jānis Baumanis: Darīšu visu, lai Biķerniekos izdotos sasniegt finālu
Jānis Baumanis. Foto: McKlein Photography

Jau ziņojām, ka 15. un 16. septembrī ''Neste World RX of Latvia'' uz starta stāsies 74 dalībnieki trīs dažādās ieskaitēs. Pasaules čempionātā starp Jāņa Baumaņa konkurentiem būs atrodami gan pastāvīgie čempionāta dalībnieki, starp kuriem atrodami četri pasaules rallijkrosa un rallija čempioni Sebastjēns Lēbs, Peters Solbergs, Matiass Ekstroms un Johans Kristofersons. Tiem pievienosies vēl vairāki piloti, to skaitā bijušais Formula 1 braucējs Aleksandrs Vurcs, un 2014. gada pasaules vicečempions Tomass Heikinens. Eiropas čempionātā priekšpiedziņas Super 1600 klasi pārstāvēs divi latvieši – kopvērtējuma līderis Artis Baumanis, kā arī Arnis Odiņš, kurš Latvijas posmā piedalījās arī pagājušogad. Ar 29 mašīnām visplašākā pārstāvniecība novērojama Eiropas čempionāta Supercar klasē. Tajā uz starta stāsies arī Reinis Nitišs un centīsies savu skatītāju priekšā nodrošināt čempiona titulu.

''Komandā ir ļoti laba gaisotne. Visas mūsu vienības automašīnas kopvērtējumā atrodas labāko pieciniekā. Viens otru atbalstām un mācāmies no kļūdām. Savā starpā cīnāmies par titulu, bet vienlaikus viens otru uzmundrinām un dalāmies ar labākajiem regulējumiem. Un arī Rīgā uzdevums būs nemainīgs – cīnīties par augstākajām vietām,” stāsta Eiropas čempionāta Super 1600 klases zvaigzne Artis Baumanis.


Foto: McKlein Photography

''Šobrīd esmu ticis pie iespējas cīnīties par uzvarām, saņemt kausu un pagaršot šampanieti. Jūtos daudz brīvāk ar apziņu, ka spēju cīnīties. Šobrīd Eiropas čempionātā rūpnīcas vēl nav īpaši iesaistījušās, tādēļ mašīnas ir daudz līdzīgākas. Varu vairāk smaidīt, un šis gads man neapšaubāmi sagādā vairāk pozitīvu emociju kā divi pagājušie,” neslēpj Eiropas čempionāta Supercar kopvērtējuma līderis Reinis Nitišs.

Kā atzina Reinis, tad arī Eiropas čempionātā sāk ienākt rūpnīcu komandas. ''Pasaules čempionāta mašīnas no Eiropas čempionāta mašīnām kopumā ar neko daudz neatšķiras. Ar savu auto varu braukt jebkurā pasaules čempionāta posmā, vienīgi jautājums būtu, cik konkurētspējīgi mēs būtu klasē, kurā ir arī rūpnīcas komandas''. Jāatgādina, ka Reiņa viens no sīvākajiem Eiropas RX konkurentiem Sirils Reimonds šosezon saņem "Peugeot" rūpnīcas atbalstu.


Foto: Set Promotion

Šobrīd Pasaules RX Latviju pārstāv tikai Jānis Baumanis. ''Nav noslēpums, ka rūpnīcas komandas spērušas vēl pāris soļus uz priekšu kopš brīža, kad tās ienāca čempionātā. Bet, neskatoties uz to, sezona līdz šim ir padevusies samērā laba. Turklāt no Kanādas izdevās atvest mājās arī Super Charge balvu par ātrāko fināla reakciju. Runājot par startu Rīgā un mērķi – tas nebūs viegls, un tam būs nepieciešama arī veiksme, bet darīšu visu, lai izdotos sasniegt finālu. Protams, gribētos kāpt uz goda pjedestāla, bet būsim reāli - finišēt Top 3 Pasaules RX čempionātā ir gandrīz neiespējami. Bet vēl vienu ātrākās reakcijas balvu gan gribētos saņemt,” apņēmības pilns pirms starta ir vienīgais Latvijas pārstāvis pasaules čempionāta ieskaitē Jānis Baumanis.


Foto: McKlein Photography

Jautājot par nākamo sezonu, Jānis atzina, ka "Šobrīd gribu turpināt startēt Pasaules RX, tāpēc meklējam finansējumu, lai varētu braukt pasaules čempionātā, kur var mācīties no labākajiem. Taču to zināsim tikai nākamgad. Tāpat gaidām brīdi, kad parādīsies elektromašīnas. Varbūt būsim tur kādā komandā, bet šobrīd par to grūti spriest. To mēs redzēsim nākamā gada marta sākumā. Tikt rūpnīcas komandā ir grūtāk nekā var iedomāties, tomēr dzīvē mērķis ir tur iekļūt un izbaudīt, kā ir braukt ar rūpnīcas komandas mašīnām. Šobrīd ir trīs rūpnīcu komandas, no kurām viena ies prom un nākamgad paliks divas. Vai nāks kāda jauna rūpnīcas komanda, to pat organizatori vēl nezina." tā Baumanis.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png