profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Pieci Latvijas sportisti aizvadījuši piedzīvojumiem pilnu pirmo Francijas RX dienu

Go4speed 01.09.2018 - 20:24 Pieci Latvijas sportisti aizvadījuši piedzīvojumiem pilnu pirmo Francijas RX dienu
Foto: Baumanis Motorsport

Rietumfrancijai raksturīgi siltos un saulainos laikapstākļos uzsākts FIA pasaules rallijkrosa čempionāta 2018. gada sezonas astotais posms Bretagne World RX of France, kas šajā nedēļas nogalē risinās Loekas trasē. Pēc pirmās sacensību dienas Jānis Baumanis dala 12. pozīciju, Reinis Nitišs ir trešais Eiropas Supercar ieskaitē, kamēr Artis Baumanis pēc trim kvalifikācijas kārtām ieņem 4. vietu S1600 klasē. Vēl divi latviešu sportisti aizvadīja cīņas RX2 ieskaites klasē.

Jānim Baumanim spraigas cīņas jau no pirmajiem metriem
Cerību pilns uz starta pašā vidū pirmajam braucienam stājās Jānis Baumanis. Cīkstēšanās par katru centimetru lika jau starta taisnē saskarties ar Niklasa Gronholma un Gerlēna Šišerī mašīnām. Tam sekoja sekmīga cīņa par pozīciju trasē ar Oliveru O’Donavanu. Baumanis nostiprinājās trešajā pozīcijā un brauciena turpinājumā izvarījās no lieka riska, finiša līniju šķērsojot trešajā pozīcijā, kas ļāva kopējā ieskaitē ieņemt 10. vietu.

Otrajā kvalifikācijas braucienā Jānis startēja no ārmalas, tomēr centās to izmantot kā priekšrocību, pirmajā līkumā iebraucot ar lielāku ātrumu par konkurentiem. Priekšā esošā Gronholma mašīna liedza paveikt manevru, tad tika saņemts pamatīgs sitiens no Kevina Hansena. Jau mirkli vēlāk Baumanis atspēlējās, vienā līkumā tiekot garām gan Kevinam Hansnam, gan Liamam Dorānam. Diemžēl starta kontakti radīja stūres defektu, kas ievērojami apgrūtināja mašīnas vadāmību. Riepa regulāri pārkarsa, kā rezultātā divreiz gandrīz nācās izslīdēt. Finišs tika sasniegts 13. vietā. Līdz ar to pēc divām kvalifikācijas kārtām “Stard” komandu pārstāvošais Jānis Baumanis ar 65 punktiem dala 12. pozīciju.

Pēc divām kvalifikācijas kārtām “Stard” komandu pārstāvošais Jānis Baumanis ar 65 punktiem dala 12. pozīciju.

Reinim Nitišam piedzīvojumiem pilna diena
Reiņa Nitiša pirmā brauciena (piektā starta pozīcija, ārmala) rezultātu ietekmēja pēc treniņbraucieniem veiktās starta sistēmas izmaiņas – to rezultātā starts padevās lēnāks kā cerēts. Turpinājumā Nitišam veiksmīga cīņa ar portugāli Barbosu; tikmēr brauciena līderi ungāru Szabo šoreiz noķer neizdevās – brauciena finišā otrā vieta, otrais ātrākais laiks arī kvalifikācijas kopvērtējumā.

Arī otrais brauciens jēkabpilietim (otrā starta pozīcija) izdevās notikumiem piepildīts – labs starts, tam sekojoša cīņa ar konkurentiem, kā rezultātā iekšmalā tika atstāta pārāk plaša vieta Szabo, kurš izmantoja situāciju, un mirkli vēlāk izstūma Reini ārpus trases. Atkritis uz pēdējo pozīciju, Nitišs steidza labot situāciju – vienu pa vienam apsteidzot konkurentus, uzrādot arī absolūti ātrāko apli braucienā. Kad kļūdu pieļāva zviedrs Marklunds, izdevās pakāpties pat uz otro pozīciju, kuru gan nosargāt izdevās vien uz īsu brīdi. Brauciena finišā trešais, kvalifikācijas kopsummā piektais ātrākais laiks.

Pēc pirmās dienas Reinim Nitišam 84 punkti un trešā pozīcija aiz Szabo un Reimonda.

Foto: Facebook.com/ReinisNitissRX

Artim Baumanim pirmie kvalifikācijas braucieni ar jauno automašīnu
Arti Baumani šajā nedēļas nogalē gaidīja lielas izmaiņas, jo pēc pusotru sezonu ilga darba ar “Škoda Fabia” spēkratu, “Volland Racing” komanda nolēmusi veikt izmaiņas, tādēļ šodien Artis sacentās “Audi A1” mašīnā.

Ne pārāk veiksmīgi starti dienas pirmajos divos braucienos lika Artim izcīnīt divas septītās vietas, tomēr gūtā pieredze pie jaunā spēkrata stūres lika par sevi manīt pēdējā kvalifikācijā, kad tika izcīnīta uzvara braucienā pēc aizraujošas cīkstēšanas pirmajā pagriezienā ar Aidaru Nurievu un izmantotas priekšā esošās brīvās trases priekšrocības. Tika ieņemta otrā vieta kopējā ieskaitē aiz sava komandas biedra Rokasa Baciuškas.
Pēc trim kvalifikācijas kārtām Artis Baumanis ieņem ceturto pozīciju kopējā ieskaitē ar lieliskām iespējām izcīnīt pirmo starta rindu pusfināla braucieniem.

Foto: Baumanis Motorsport

Edijs Ošs un Vasīlijs Grjazins aizvada cīņas RX2 klasē
Tikmēr RX2 klasē pirmās trīs kvalifikācijas kārtas aizvadīja vēl divi Latvijas sportisti - Edijs Ošs un Vasīlijs Grjazins. Grjazins pēc pirmās dienas ierindojies 10. vietā, savukārt Edijam Ošam pēdējais rezultāts starp 17 braucējiem, kvalifikācijās uzrādot 16., 13. un 13. rezultātu.

Foto: Johan Hendrickx
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png