profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Jānis Baumanis Norvēģijas RX cīņu noslēdz pusfinālā, Artim Baumanim klasē 4.vieta

Go4speed 10.06.2018 - 17:22 Jānis Baumanis Norvēģijas RX cīņu noslēdz pusfinālā, Artim Baumanim klasē 4.vieta
Foto: Rihards Baumanis

Norvēģijā noslēdzies Pasaules un Eiropas rallijkrosa čempionāta kārtējais posms.

Pasaules RX
Trešajā kvalifikācijā atkal ātrākais bija Johans Kristofersons, kamēr Jānis Baumanis finišēja devītajā vietā. Tas tobrīd Jānim kopvērtējumā deva 13.vietu. Tikmēr Matiass Ekstroms par sadursmi ar Peteru Solbergu saņēma piecu sekunžu sodu, bet Sebastjans Lēbs aizmirsa iebraukt džokerī, kas trešās kvalifikācijas kopvērtējumā viņu ierindoja pēdējā vietā.

Pēdējā kvalifikācijas kārtā tehnisku iemeslu dēļ uz starta neizgāja Timurs Timerzjanovs, kurš tobrīd kopvērtējumā bija 12.vietā. Tāpat elektronikas problēmu dēļ no starta līnijas neizkustējās Matiass Ekstroms. Arī noslēdzošajā kvalifikācijas kārtā ātrākais bija Kristofersons, kurš tādējādi uzvarēja visās četrās kvalifikācijas kārtās. Lielisks brauciens padevās Jānim Baumanim. Pēc starta Jānis uzreiz devās džokerī. Pēc tam mūsu sportists kāpināja tempu un beigās piekāpās tikai Niklasam Gronholmam. Ceturtajā kvalifikācijas kārtā Jānim augstā septītā vieta, tieši priekšā Solbergam. Pateicoties šim lieliskajam rezultātam, Jānis spēja ieņemt 12.vietu, kas ļāva iekļūt pusfinālā. Jāpiebilst, ka pusfinālā no 12 sportistiem iekļuva septiņi zviedru braucēji.


Foto: @FIAWorldRX

Jānim pusfinālā pretim stājās Timijs un Kevins Hanseni, Niklass Gronholms, Kevins Eriksons un Matiass Ekstroms, kamēr otrajā pusfinālā startēja tādi braucēji kā Kristofersons, Solbergs, Bakeruds, Lēbs, Larsons un Marklunds.

Pirmajā pusfinālā uzvarēja Kristofersons, aiz sevis atstājot Bakerudu un Solbergu. Tikmēr otrajā pusfinālā sākumā Jānis bija trešais, taču finišā mūsu sportists ieņēma sesto vietu, kas liedza iekļūt finālā.

Finālā startēja seši rūpnīcas komandas braucēji. Neveiksmīgs starts padevās Timijam Hansenam un Bakerudam, kuri abi sadūrās un uz brīdi bija spiesti apstāties pirmajā līkumā. Tikmēr neapturams bija Kristofersons, kurš tādējādi otro reizi Pasaules RX vēsturē spēja uzvarēt visās četrās kvalifikācijas kārtās, pusfinālā un finālā. Otrais Ekstroms, bet trešais – Solbergs.

Kopvērtējumā Jānis ir devītais, piekāpjoties visiem septiņiem rūpnīcu komandu braucējiem un Niklasam Gronholmam.

Kopvērtējums:
1. Johan KRISTOFFERSSON 135
2. Sébastien LOEB 104
3. Petter SOLBERG 102
4. Andreas BAKKERUD 101
5. Mattias EKSTRÖM 97
6. Timmy HANSEN 94
7. Niclas GRÖNHOLM 66
8. Kevin HANSEN 61
9. Jānis BAUMANIS 41
10. Robin LARSSON 40


Foto: Sports Racing Technologies

RX2
Pēc pirmās dienas Vasīlijs Grjazins bija astotais, taču trešajā kvalifikācijas kārtā krievu sportists uzrādīja trešo ātrāko laiku, kas kopvērtējumā ļāva pakāpties uz ceturto vietu. Pusfinālā Grjazinam trešā vieta, bet finālā – piektā pozīcija, kamēr uzvaru svinēja Guilamē De-Raiders.

Kopvērtējums:
1. Oliver ERIKSSON 73
2. Sondre EVJEN 64
3. Vasily GRYAZIN 62
4. Guillame DE-RIDDER 59
5. Henrik KROGSTAD 57
6. Ben-Philip GUNDERSEN 48

Eiropas RX
Jau ziņojām, ka Artis Baumanis pēc četrām kvalifikācijas kārtām ieņēma sesto vietu. Savā pusfināla braucienā Artis sīvā cīņā izcīnīja trešo vietu, kas ļāva iekļūt pusfinālā. Pusfinālā Artim smagā cīņā trešā vieta, bet finālā – ceturtā pozīcija.


Foto: Rihards Baumanis

Čempionāta kopvērtējumā Artis joprojām ir līderis, par diviem punktiem apsteidzot lietuvieti Rokasu Bučuskas.

Kopvērtējums:
1. Artis BAUMANIS 65
2. Rokas BACIUSKA 63
3. Aydar NURIEV 52
4. Jimmy TERPEREAU 47
5. Espen ISAKSAETRE 44
6. Janno LIGUR 44
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png