profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Anglijas RX uzvar Kristofersons, Baumanis pirmo reizi sezonā neiekļūst pusfinālā

Go4speed 27.05.2018 - 17:30 Anglijas RX uzvar Kristofersons, Baumanis pirmo reizi sezonā neiekļūst pusfinālā
Foto: Baumanis Motorsport

Svētdien tika aizvadīta Pasaules rallijkrosa čempionāta ceturtā posma otrā diena. Atgādināsim, ka pēc pirmās dienas Jānis Baumanis ieņēma 14.vietu, kamēr līderis bija Peters Solbergs.

Trešajā kvalifikācijā ātrākais bija Johans Kristofersons, bet otrais palika Sebastjans Lēbs. Jāatzīmē, ka no Top 8 septiņi braucēji pārstāvēja rūpnīcas komandas, tādējādi apliecinot, cik spēcīgas ir rūpnīcu komandu sagatavotās mašīnas. Diemžēl neveiksmīgs brauciens padevās Baumanim, kurš beigās ieņēma 23.vietu.

''Gaužām neveiksmīgs kvalifikācijas brauciens. Cīņā līdz pirmajam pagriezienam Antons Marklunds izraisīja avāriju ar Timerzjanovu, kā rezultātā saņēmu triecienu. Aizmugurējā riteņa balsts bija cietis un viss tika zaudēts, bet nenolaižam galvas un gatavojamies pēdējam braucienam,” tā Jānis.


Foto: Petter Solberg RX

Noslēdzošajā kvalifikācijas kārtā Jānis startēja pirmajā iebraucienā, sacenšoties ar vēl diviem sportistiem. Šoreiz Jānim padevās lielisks brauciens, kur finišā savā braucienā tika izcīnīta pirmā vieta. Absolūtajā ieskaitē ceturtajā kvalifikācijā tas deva 11.vietu, kamēr atkal ātrākais bija Kristofersons.

Pēc četrām kvalifikācijas kārtām pirmo vietu izcīnīja Kristofersons, aiz sevis atstājot Lēbu, Solbergu un Ekstromu. Diemžēl Baumanis finišēja 14.vietā, kas pirmo reizi šajā sezonā liedza iekļūt pusfinālā.

Pirmajā pusfinālā pirmajā līkumā sadūrās Kristofersons un Solbergs, kā rezultātā Kristofersons un vēl viens sportists ielidoja trases norobežojuma riepās. Ņemot vērā, ka riepas tika izstumtas uz trases, brauciens tika atcelts, lai tiesneši varētu sakopt trasi. Atkārtotajā braucienā labs starts padevās Kristofersonam, kurš arī izcīnīja uzvaru pirmajā pusfinālā. Otrais palika Bakeruds, bet trešais – Kevins Hansens. Solbergs pēc starta bija ceturtais, taču vēlāk sportists bija spiests izstāties tehnisku iemeslu dēļ.

Otrajā pusfinālā nepārspēts palika Lēbs, aiz sevis atstājot Ekstromu un privātās komandas braucēju Niklasu Gronholmu. Ilgi trešajā vietā turējās Timijs Hansens, taču tad sportists bija spiests izstāties.

Finālā uzvaru izcīnīja Kristofersons, aiz sevis atstājot Bakerudu un Lēbu.

RX2 klasē pēc četrām kvalifikācijas kārtām trešais bija Vasīlijs Grjazins. Pusfinālā Grjazins ieņēma otro vietu, tādējādi iekļūstot finālā. Diemžēl finālā startā par pāragru startu Grjazinam bija divas reizes jādodas džokerī, kas beigās krievu sportistam deva sesto vietu, kamēr uzvaru svinēja Olivers Eriksons.

Kopvērtējums:
1. Johan KRISTOFFERSSON 105
2. Sébastien LOEB 91
3. Andreas BAKKERUD 83
4. Petter SOLBERG 80
5. Mattias EKSTRÖM 80
6. Timmy HANSEN 71
7. Niclas GRÖNHOLM 52
8. Kevin HANSEN 41
9. Jānis BAUMANIS 35
10. Timur TIMERZYANOV 34

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png