profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Jānis Baumanis: Jācer uz nokrišņiem un jānodejo lietus deja

Go4speed 27.05.2018 - 10:07 Jānis Baumanis: Jācer uz nokrišņiem un jānodejo lietus deja
Jānis Baumanis. Foto: McKlein Photography

Pēc Anglijas RX pirmās dienas latviešu sportists Jānis Baumanis ieņem 14.vietu.

CĪŅASSPARS ĻAUJ SAGLABĀT KONKURENCI LĪDZ FINIŠAM
Treniņbraucieni ļāva Jānim Baumanim izmēģināt dažādus piekares regulējumus. Pat ar piesardzīgu braukšanu Jānis apliecināja komandas potenciālu, vairākās trases daļās konkurējot ar vadošo rūpnīcu braucējiem.

Pirmā kvalifikācijas brauciena startā Baumanis iekārtojās trešajā pozīcijā, taču Endrjū Džordana izslīdēšana ļāva iegūt vienu pozīciju. Džokera aplī sekoja nelielas problēmas ar pārnesumkārbu, līdz ar to tika zaudēts laiks uz ātrumu maiņu. Brauciens tika noslēgts ar 14. rezultātu kopējā ieskaitē.

Vēl pirms otrās kvalifikācijas un tās atkārtojās arī starta brīdī. Neuzsildītās riepas šoreiz palīdzēja – nepietiekamā saķere neļāva dzinējam noslāpt. Tomēr starts nebija veiksmīgs un pirmajā aplī Jānis nonāca neērtā situācijā aiz Tomija Rustada, kurš nosargāja savu pozīciju. Lielisks pēdējais aplis uzlaboja situāciju, un arī otrais brauciens kopējā ieskaitē tika noslēgts 14. vietā.

''SVĒTDIEN JĀNODEJO LIETUS DEJA!”
Jānis Baumanis: “Varētu teikt, ka šīs nav vienas no vieglākajām sacensībām, kādas ir bijušas šosezon. Ļoti smags sākums, jo rūpnīcas komandas ir ievērojami ātrākas par pārējiem. Atstatums ir aptuveni sekunde aplī, tādēļ diez ko tuvāk netiekam. Ir gan arī blakusfaktori, kas to ietekmē. Šī ir ļoti interesanta trase, un man ir liels prieks te atrasties kopā ar pasaules labākajiem braucējiem, tomēr tā nav īsti piemērota mūsu mašīnai, jo ir pagrieziens pēc pagrieziena. Kad trase ir notīrīta, saķere ir pamatīga. Rodas sajūta, ka arī, braucot pa grants segumu, esmu uz asfalta. Tajās situācijās mēs zaudējam un netiekam līdzi, tomēr, kad uzlīst lietus, trase kļūst slidena un varam cīnīties par augstākām vietām. Svētdien jācer uz nokrišņiem un jānodejo lietus deja!”
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png