profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Baumanis Pasaules RX cīņu noslēdz pusfinālā, Nitišam 2.vieta Eiropas RX ieskaitē

Go4speed 13.05.2018 - 16:57 Baumanis Pasaules RX cīņu noslēdz pusfinālā, Nitišam 2.vieta Eiropas RX ieskaitē
Foto: Baumanis Motorsport

Beļģijā aizvadīts Pasaules un Eiropas rallijkrosa čempionāta kārtējais posms. Pēc pirmās dienas Jānis Baumanis Pasaules RX ieskaitē ieņēma 15.vietu, bet Reinis Nitišs Eiropas RX ieskaitē bija otrais.

Lieliska trešā kvalifkācija Pasaules RX ieskaitē padevās Baumanim, kurš uzrādīja piekto ātrāko laiku, tikai divas sekundes zaudējot Timijam Hansenam. ''Rezultātu izteiksmē lielisks sākums - 5.vieta braucienā. Startu no savas puses veicu lieliski, taču joprojām ir nelielas problēmas ar palaišanas sistēmu. No gaisa krīt neliela migliņa. Tagad jādod tik virsū, lai vispirms iekļūtu pusfinālā,’’ tā Baumanis. Noslēdzošajā kvalifikācijā Jānim devītā vieta, kas četru braucienu summā deva desmito vietu, kas garantēja vietu pusfinālā.

''Ļoti sarežģīts brauciens - laikapstākļi mainījās, turklāt iepriekšējā braucienā notika sadursme starp Matiasu Ekstromu un Žeromu Grožē-Žani. Trase paguva pažūt, tomēr uz manu braucienu jau atkal sāka mazliet līt. Izdevās aizvadīt tīru un stabilu braucienu, arī pakutinājām nervus vadošajiem braucējiem. Startā gan bija kontakts ar Kristofersonu, kas radīja problēmas izpūtējam. Vieta pusfinālā nopelnīta,’’ tā Baumanis.

Otrajā pusfinālā starp vairākiem braucējiem notika sadursme, ko izmantoja Jānis, nonākot trešajā vietā. Turpinājumā ļoti ātrs bija Timijs Hansens, kurš no beigām apdzina vairākus braucējus, tai skaitā arī Jāni. Finišā ātrākais bija Lēbs, kuram sekoja Andreas Bakeruds, kurš pēc pāragra starta bija spiests veikt divus džokera apļus. Trešais Timijs Hansens, bet ceturtais – Baumanis. Pirmajā pusfinālā ātrākie bija Johans Kristofersons, Peters Solbergs un Matias Ekstroms.

Finālā sīvā cīņā uzvarēja Lēbs, aiz sevis atstājot Solbergu un Hansenu.

Eiropas RX trešajā kvalifikācijas braucienā atkal nepārspēts palika Sirils Reimonds, bet trešā vieta Reinim Nitišam. Ceturtajā kvalifikācijā ātrākais bija Nitišs, kas viņam pēc četrām kvalifikācijas kārtām ļāva izcīnīt otro vietu.

Pirmajā pusfinālā pārliecinoši uzvarēja Reimonds, bet otrajā pusfināla tikpat pārliecinošu uzvaru svinēja Nitišs, lai arī starts Reinim šoreiz neizdevās. Finālā Reinim neizdevās starts, un mūsu sportists pirmajā līkumā iebrauca kā pēdējais. Taču turpinājumā Reinis atguva zaudēto un aizcīnījās līdz otrajai vietai, piekāpjoties vien Antonam Marklundam. Pēc diviem posmiem Reinis ir Eiropas RX Supercar klases līderis.

RX2 pusfinālā uzvaru savā braucienā izcīnīja Vasīlijs Grjazins, taču finālā Grjazins pirmajā līkumā tika izspiests no trases, kā rezultātā sportists ieskrēja barjerās un tālāk sacīkstes neturpināja. Finišā Grjazinam piektā vieta, jo konkurents par Vasīlija izspiešanu no trases tika diskvalificēts.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png