profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

A.Baumanis fantastiskā cīņā sniegputenī izcīna uzvaru, J.Baumanis aizcīnās līdz pusfinālam

Go4speed 29.04.2018 - 17:38 A.Baumanis fantastiskā cīņā sniegputenī izcīna uzvaru, J.Baumanis aizcīnās līdz pusfinālam
Foto: Rihards Baumanis

Portugālē noslēdzies pasaules un Eiropas rallijkrosa čempionāta otrais posms. Otrā diena sportistus pārsteidza ne tikai ar lietu, bet arī ar slapju sniegu. Trešajā kvalifikācijas braucienā ātrākais bija Andreas Bakeruds, kurš par vairāk nekā sekundi apsteidza Johanu Kristofersonu. Jānis Baumanis savā braucienā ieņēma piekto vietu, kas trešajā kvalifikācijā deva desmito pozīciju.

Arī noslēdzošajā kvalifikācijā nepārspēts palika Bakeruds, kurš beigās ar 178 punktiem ieņēma pirmo vietu. Otrais pēc četrām kvalifikācijām palika Sebastjans Lēbs, bet trešais – Matiass Ekstroms. Jānim noslēdzošajā kvalifikācijā astotā vieta, kas četru braucienu summā deva 10.vietu, kas ļāva Jānim kvalificēties pusfinālam.


Foto: EKS

''Beidzot izdevās lieliska kvalifikācijas sesija, kas ļauj kvalificēties pusfinālam. Padevās labs starts un došanās džokerī laicīgi attaisnojās, tā Jānis, kuram pusfināls bija jāsāk no trešās rindas.

Pirmajā pusfinālā no pirmās starta rindas startēja abi Audi braucēji. Pirmajā līkumā abi sportisti īsti nesapratās un nemēģināja iesaistīties kontaktcīņās, ko, savukārt, izmantoja Kristofersons, kurš nonāca vadībā. Finišā Kristofersons saglabāja pirmo vietu, otrais palika Bakeruds, bet trešo vietu izcīnīja Gerlens Šišerī, kurš tomēr spēja aiz sevis noturēt Ekstromu.


Foto: Volkswagen Motorsport

Otrajā pusfinālā Jānim pretim stājās Sebastjans Lēbs, Timijs Hansens, Peters Solbergs, Kevins Eriksons un Timurs Timerzjanovs. Startā noslāpa Solbergs un Timerzjanovs, kamēr Jānis pēc laba starta bija trešais. Taču nākamajā aplī Kevins Eriksons, mēģinot apdzīt Jāni, sadūrās ar Baumaņa auto, kas uz brīdi palika lēns. To izmantoja gan Eriksons, gan Solbergs, kuri apdzina Baumani. Drīz vien Jānis atguva vienu pozīciju un pakāpās uz ceturto vietu, taču trešajā vietā esošais Solbergs bija priekšā sešas sekundes. Kad līdz brauciena beigām atlika trīs apļi, sāka snigt. Tobrīd ļoti ātrs bija Baumanis, kurš sāka tuvoties līderiem, taču laika bija par maz, lai pacīnītos par vietu finālā. Rezultātā ātrākais bija Kevins Hansens, otrais Lēbs, bet trešais – Solbergs.


Foto: Rihards Baumanis

Finālā, kas arī noritēja pamatīgā sniegputenī, no starta vadībā izvirzījās Kristofersons, kurš arī izcīnīja uzvaru. Otrais palika Lēbs, bet trešais - Solbergs.

Eiropas rallijkrosa čempionāta Super 1600 klasē trešajā kvalifikācijā Artim tikai 15.vieta. Kā atzina sportists, tad ''Izdevās lielisks starts, taču tad pieļāvu kļūdu, izslīdot no trajektorijas. Konkurenti patraucās garām, bet galvenā problēma bija tā, ka sākās spēcīgs lietus un pat sniegs, tādēļ rezultāts pamatīgi cieta visiem manā braucienā startējušajiem. Nenokārsim galvas un turpināsim cīņu,” tā Artis.

Arī ceturtā kvalifikācijā lielu lomu spēlēja laikapstākļi. ''Darīju, ko varēju. Diviem apļiem lietū, sekoja sniega deva,” stāsta Artis.

Četru braucienu summā Artim 12.vieta, kas kā pēdējam ļāva iekļūt pusfinālā. Savā pusfināla braucienā, startējis no pēdējās rindas, Artis spēja finišēt trešajā vietā, kas viņam ļāva iekļūt finālā.

Fināls notika pamatīgā sniegā. Artim padevās labs starts, un sportists vēl kopā ar četriem braucējiem uzreiz pēc starta taisnes devās džokerī. Turpinājumā Artis bija ceturtais. Drīz vien Artis apdzina priekšā braucošo, bet vēlāk, kad abi līderi veica savus džokera apļus, Artis apdzina arī šos abus konkurentus un beigās svinēja skaistu uzvaru!

Šī Artim bija otrā uzvara šīs sezonas divos posmos.

Fināla rezultāti:
1. Artis BAUMANIS, Škoda Fabia, 4:40.844
2. Espen ISAKSAETRE, Peugeot 208, +0.605
3. Ondrej SMETANA, Ford Fiesta, +1,360
4. Maximilien EVENO, Citroen C2, +2,167
5. Rokas BACIUSKA, Škoda Fabia, +2,976
6. Václav VEVERKA, Peugeot 208, +5,189
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png