profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Solbergs atklāj savu panākuma atslēgu braukšanā pa lietu

Go4speed 17.04.2018 - 23:56 Solbergs atklāj savu panākuma atslēgu braukšanā pa lietu
Solbergs cīnās ar Lēbu un Baumani. Foto: Tom Banks

Pasaules rallijkrosa čempionāta Barselonas posmu lieliski iesāka Peters Solbergs. Norvēģis bija pārliecinoši labākais kvalifikācijā, kā arī savā pusfinālā viņš izcīnīja pirmo vietu. Finālā, startējis no pirmās rindas iekšmalas, Solbergs pēc Matiasa Ekstroma izspiešanas no trases pirmajā līkumā ieskrēja trases norobežojuma riepu krāvumā, kas liedza viņam pacīnīties par uzvaru.

''Mums šajās brīvdienās bija ļoti labs ātrums, arī mašīna strādāja labi. Uzvarējām kvalifikācijā, pusfinālā, bet pēc tam finālā pirmajā līkumā notika incidents ar Ekstromu. Ja godīgi, tad man ir skumji par šo negadījumu, taču esmu pozitīvi noskaņots ar mūsu sniegumu,'' stāsta Peters Solbergs.


Foto: Petter Solberg RX

''Kā vēlāk noskaidrojās, tad Ekstroms par šo incidentu saņēma diskvalifikāciju. Mēs nekad nepriecājamies par diskvalifikācijām, taču svarīgi, ka noteikumi tiek ņemti vērā un pildīti. Tas veicināja to, ka Johans Kristofersons izcīnīja uzvaru, kas mums ļāva šo nedēļas nogali noslēgt ar dubultuzvaru gan pilotu, gan ražotāju kausā.''

Jāatzīmē, ka ātrs Solbergs bija arī sestdien lietus apstākļos. Kā savā Facebook profilā atklāj Solbergs, tad viņš braukšanā pa lietu daudz ko mācījies no sava dēla Olivera Solberga.


Olivers Solbergs darbībā

''Cilvēki man jautā, cik daudz Olivers mācās no manis, bet daudzi nejautā man, ko es mācos no viņa. Piektdienas naktī mēs skatījāmies Olivera braucienu no Strängnäs sacensībām, kur arī pagājušajā gadā lija spēcīgs lietus. Man tas ļoti palīdzēja gan braukšanā, gan stratēģijas izvēlē šajos trakajos un slapjajos apstākļos. Sestdienu noslēdzu tabulas galvgalī. Nekad nav par vēlu mācīties, un mēs to vienmēr varam darīt no jaunākiem,'' nobeidz Solbergs.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png