profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Jānis Baumanis pirmo dienu Barselonā noslēdz Top-6

Go4speed 14.04.2018 - 19:50 Jānis Baumanis pirmo dienu Barselonā noslēdz Top-6
Foto: Baumanis Motorsport Photography

Šodien, 14. aprīlī, Spānijā, Barselonas Formula 1 mājvietā izveidotajā trasē, sākās FIA pasaules un Eiropas rallijkrosa čempionāta 2018. gada sezona. Lietainajos laika apstākļos uz starta stājās trīs latviešu sportisti - Jānis Baumanis (pasaules RX Supercar klase), Reinis Nitišs (Eiropas RX Supercar klase) un Artis Baumanis (Eiropas RX 1600 klase).

Jānim Baumanim stabils sniegums smagos apstākļos
Izloze Jānis Baumani uz pirmo kvalifikācijas braucienu salika kopā ar Peteru Solbergu un Sebastianu Lēbu. Pēc starta Jānim izdevās noturēties otrajā vietā un jau sākt uzbrukumus Petera Solberga līderpozīcijai, kā rezultātā tikai pieļauta neliela kļūda un aizķerts riepu nožogojums, par ko vēlāk tiesneši piešķīra 5 sekunžu sodu. Finišā Jānis bija trešais, ļoti cieši aiz Sebastiana Lēba un tas deva 7.rezultātu 1.kvalifikācijas kārtā.

Otrajā kvalifikācijas kārtā trases apstākļi nebija uzlabojušies un, lai gan starts izdevās lielisks, 1.līkumā Jānis devas kā līderis, bet Žeroms Grožē-Žanins, ar 'spēka paņēmienu' izsita Jāni un izvirzījās vadībā. Zaudētais laiks cīņā ar francūzi neļāva izcīnīt uzvaru braucienā, tomēr finišā tikai 0,134 sekundes aiz Robina Larsona, kas deva 9.vietu pēc otrās kvalifikācijas un 6.vietu kopvērtējumā pēc pirmās dienas.


Foto: Baumanis Motorsport Photography

"Liels prieks, ka starti, kas teorētiski bija mūsu lielākais progress, arī dzīvē izrādījās liels solis uz priekšu. Abās kvalifikācijas sacīkstēs es biju starp līderiem 1.līkumā. Pirmais brauciens kopā ar Peteru Solbergu un Sebastianu Lēbu bija aizraujošs - verēju labi turēt piedāvāto tempu, tomēr šādos trases apstākļos bija ļoti vāja redzmība. Aizsvīda logs un ar katru apli redzamība pasliktinājās. Braucienā aizķēru riepu krāvumu un man iedeva 5 sekunžu sodu, kas bija pamatoti - jau braucienā nojautu šādu iznākumu. Tad deva 7.vietu Q1 un otrajā kvalifikācijā startu no 2.starta pozīcijas. Starts atkal perfekts, bet 1.pagrieziena sekoja spēcīgs sitiens no Žeroma Grožē Žanina puses. Tas aizsūtīja mašīnu pamatīgā sānslīdē un nonācu otrajā vietā aiz viņa un zaudēju laiku brauciena turpinājumā. Taču kopumā esmu pat ļoti apmierināts ar pirmo dienu, jo smagos laika apstākļos mums ir izdevies uzrādīt stabilu sniegumu. Rīt ar jaunu sparu atgriezīšos trasē," sola Jānis Baumanis.


Reinis Nitišs. Foto: Reinisnitiss.com

Reinis Nitišs pirmo dienu noslēdz starp līderiem
Visas dienas gaitā nerimtīgi līstot, jēkabpilietis Reinis Nitišs pirmajā braucienā finišēja trešajā pozīcijā, kvalifikācijas kopvērtējumā uzrādot 11. ātrāko laiku, kamēr otrajā kvalifikācijas kārtā autosportists ne vien uzvarēja savā braucienā, bet arī uzrādīja absolūti ātrāko laiku kopvērtējumā. Tādējādi, atgriešanās Eiropas čempionātā, kurā Nitišs startē ar SET Promotion komandas apkalpotu pilnpiedziņas M-Sport Ford Fiesta Supercar, izdevusies starp ātrākajiem dalībniekiem - sacensību pirmās dienas izskaņā Nitišs ierindojas trešajā vietā.


Artis Baumanis. Foto: Baumanis Motorsport Photography

Artis Baumanis līderis pēc pirmās dienas
Artim Baumanim izloze nebija labvēlīga un starts no ārmalas nedeva daudz iespējas pirmajā lēnajā līkumā. Braucienu Artis bija spiests aizvadīt aiz igauņa Janno Ligura muguras un turklāt, tuvojoties brauciena beigām, pārstāja strādāt logu tīrītāji, kas šādā trasē ir ļoti nepatīkams pārsteigums. Tieši apgrūtināta redzamība bija par iemeslu nelielai sadursmei ar poli Jakubu Vizinski, kas gan palika bez tālejošām sekām. Rezultātā trešā vieta braucienā un 5.vieta pēc 1.kvalifikācijas.

Otrajā kvalifikācijā piedzīvojumu bija mazāk, kas patiesībā ir ļoti laba zīme - Artim mierīgs brauciens, kas deva otro vietu 2.kvalifikācijā un arī kopvērtējumā pēc divām kvalifikācijas kārtām - priekšā tikai norvēģis Espens Īsaksetre. Trešais brauciens jau bija tuvu perfekts - vadībā no starta līdz finišam un līdz ar to nopelnīta līderpozīcija pēc 1.dienas.

15. aprīlī Jānis Baumanis un Reinis Nitišs aizvadīs vēl divus atlikušos kvalifikācijas braucienus, savukārt Artim Baumanim priekšā vēl viena kvalifikācijas kārta. Pusfinālu un finālbraucienu tiešraides translācija no Barselonas būs skatāma kanālā LTV7 un LMT Straume, sākot no plkst. 15:00.

Pasaules RX Supercar klases rezultāti pēc 2 kvalifikācijas kārtām:
1. Petter SOLBERG, 95 punkti
2. Mattias EKSTRÖM, 87 punkti
3. Johan KRISTOFFERSSON, 81 punkts
4. Andreas BAKKERUD, 78 punkti
5. Kevin HANSEN, 74 punkti
6. Jānis BAUMANIS, 74 punkti

Eiropas RX Supercar klases rezultāti pēc 2 kvalifikācijas kārtām:
1. Anton MARKLUND, 95 punkti
2. Ulrik LINNEMANN, 84 punkti
3. Reinis NITIŠS, 83 punkti
4. Ola FRÖSHAUG,  76 punkti
5. Thomas BRYNTESSON, 75 punkti
6. Philip GEHRMAN, 75 punkti

Eiropas RX 1600 klases rezultāti pēc 3 kvalifikācijas kārtām:
1. Artis BAUMANIS, 134 punkti
2. Espen ISAKSAETRE, 124 punkti
3. Gergely MARTON, 120 punkti
4. Janno LIGUR, 112 punkti
5. Jimmy TERPEREAU, 110 punkti
6. Ondrej SMETANA, 107 punkti
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png