profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Silverstounas testu pirmajā dienā ātrākais Ekstroms, Baumanim sestais ātrākais rezultāts

Go4speed 26.03.2018 - 19:29 Silverstounas testu pirmajā dienā ātrākais Ekstroms, Baumanim sestais ātrākais rezultāts
Foto: Baumanis Motorsport Photography

Anglijā, Silverstounā, sākušies Pasaules rallijkrosa čempionāta otrie oficiālie testi. Marta sākumā sportisti aizvadīja testus Francijā, Loīkas trasē, bet tagad divu dienu testi notiks Silverstounas trasē.


Foto: Baumanis Motorsport Photography

Pirmā diena aizritēja pa sausu trasi. Rīta sesijā ātrāko laiku treniņa beigās uzrādīja Francijas rallijkrosa čempions Džeromē Grožē-Janīns (42.792), kurš startē GCK komandā ar jauno ''Renault Megane R.S. RX Supercar'' automašīnu. Franču sportists par 0,202 sekundēm apsteidza Kevinu Eriksonu, bet 0,399 sekundes atpalika Peters Solbergs. Ja iepriekšējos testos sportisti nedemonstrēja savu patieso ātrumu, uz taisnēm demonstratīvi atlaižot gāzes pedāli, tad šoreiz sportisti centās braukt maksimāli ātri. Jāatzīmē, ka visvairāk rīta sesijā nobrauca Solbergs, kurš veica 39 apļus.


Džeromē Grožē-Janīns. Foto: MVFoto

Astoto ātrāko laiku uzrādīja Stard komandas braucējs Jānis Baumanis, kurš veica 14 apļus. Savā ātrākajā aplī Jānis līderim zaudēja 1,472 sekundes. Desmitā vieta RX2 klases braucējam Vasīlijam Grjazinam.

Pēc pārtraukuma sportisti aizvadīja testu vakara sesiju, kur trases apstākļi bija labāki, jo uzlabojās saķere. Ātrākais šoreiz bija Matiass Ekstroms, kurš uzrādīja laiku 41,601, kas bija pirmās testu dienas ātrākais laiks. 0,266 sekundes Ekstromam zaudēja Timijs Hansens, bet 0,458 sekundes atpalika Andreas Bakeruds. Jānim, kurš veica 19 apļus, šoreiz sestais ātrākais laiks (+1,153).

Līdz ar to absolūti ātrākais laiks pirmajā testu dienā Ekstromam, bet Jānim – sestais rezultāts.


Foto: EKS

''Šīs dienas testu mērķis bija salikt visas komponentes un pārbaudīt, lai tās visas strādātu. Arī šajos testos auto bija aprīkots ar dažādiem sensoriem. Tāpat lielu uzmanību pievērsām startiem, saķerei. Ja runājam par rezultātiem, tad, protams, gribētos būt tuvāk augšgalam, taču šodien uz to negājām, lai būtu pirmie, tāpēc braucām bez riska. Kopumā jāsaka, ka diena bija veiksmīga. Uz otro testu dienu mehāniķiem un inženieriem būs daudz darba jāizdara,'' tā portālam Go4speed pastāstīja Jānis Baumanis, kurš piebilda, ka otrajā dienā sola lietu.

Pirmās sesijas rezultāti:


Otrās sesijas rezultāti:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png