profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

IndyCar čempions par braukšana pa ledu: Sajūtas tādas, it kā nekad neesmu braucis

Go4speed 28.02.2018 - 12:19 IndyCar čempions par braukšana pa ledu: Sajūtas tādas, it kā nekad neesmu braucis
Džozefs Ņūgārdens. Foto: www.motorsport.com

IndyCar Series čempions un zvaigzne Džozefs Ņūgārdens aizvadītajās brīvdienās Norvēģijā debitēja ''RallyX on Ice'' rallijkrosa sacensībās. Amerikāņu sportists startēja pieredzējušās Olsbergs MSE komandas sastāvā, braucot ar Supercar Lites automašīnu.

Pirms sacensībām sportists aizvadīja testus, pēc kuriem atzina, ka braukšana ar rallijkrosa auto pa ledu ir pilnīgi savādāka.

''Visu laiku jābrauc plakaniski. Braukšanas laikā tu nevari neko nedarīt – tev ir vai nu jābremzē, vai jādod gāze vai jārauj rokasbremze. Manām smadzenēm tas ir par traku saprast, kas kurā brīdī jādara. Taču jebkurā gadījumā ar šo auto braukšana ir satriecoša, it īpaši pa ledu,'' saka Džozefs Ņūgārdens, kurš savas karjeras laikā IndyCar ir uzvarējis septiņas reizes.


Foto: www.motorsport.com

Sportists atzina, ka kontrasts starp rallijkrosa auto un IndyCar formulu ir milzīgs. ''Atšķirība starp rallijkrosa auto un IndyCar formulu ir gandrīz tāda, it kā tu nekad vispār neesi braucis. Braukšanas laikā tu nevari ne uz brīdi atslābināties,'' tā pirms sacensībām teica Ņūgārdens.

Arī pašās sacīkstēs sportistam šoreiz neveicās spīdoši. Pēc trīs kvalifikācijas kārtām sportists 21 dalībnieku konkurencē ieņēma 18.vietu. Savā pusfināla braucienā Ņūgārdens ieņēma piekto vietu, kas liedza iekļūt finālā.


Robins Larsons. Foto: www.rallyx.se

Tikmēr uzvaru izcīnīja Eiropas rallijkrosa čempionāta zvaigzne Robins Larsons, aiz sevis atstājot Oliveru un Kevinu Eriksonus. Šajās sacensībās startēja arī Vasīlijs Grjazins. Pēc trīs kvalifikācijas braucieniem Grjazins ar 17 punktiem (tikpat punktu bija vēl trīs braucējiem) ieņēma piekto vietu. Pēc tam sekoja trīs pusfināli, kur divi labākie kvalificējas finālam. Grjazins savā braucienā ierindojās trešajā vietā, netiekot uz pusfinālu.

''RX Academy on Ice'' finālā piekto vietu izcīnīja Timurs Timerzjanovs, bet ''Speedcar Xtreme'' finālā otro un trešo vietu izcīnīja Timijs un Kevins Hanseni.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png