profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Diskvalifikāciju izcietušais Dorans iegādājas trīs 'Mini' un cer atgriezties Pasaules RX

Go4speed 28.12.2017 - 23:35 Diskvalifikāciju izcietušais Dorans iegādājas trīs 'Mini' un cer atgriezties Pasaules RX
Foto: No sportista personīgā arhīva

Kā ziņo autosport.com, tad Pasaules rallijkrosa čempionātā jau 2018.gadā varētu atgriezties ''Mini Supercar'' automašīnas. Šobrīd šīs rallijkrosa mašīnas ir iegādājies bijušais Pasaules RX dalībnieks Liams Dorans un Lielbritānijas rallijkrosa dalībnieks Stīvs Haris.

Dorans un Haris iegādājušies trīs automašīnas no ''JRM Racing” komandas, kuras turpmāk apkalpos Dorana ''LD Motorsports” komanda. Lai arī šobrīd plāni vēl tiek precizēti, tiek ziņots, ka komanda ar šīm mašīnām gatava startēt Pasaules, Eiropas un Lielbritānijas rallijkrosa čempionātu posmos, kā arī pastāv iespēja, ka sagatavotās mašīnas tiks pārdotas vai izīrētas.

''Mēs ar Liamu nolēmām saiet kopā. Viņš tic mašīnām, bet es ticu Liamam. Vai mēs tās pārdosim, izīrēsim vai gūsim prieku ar tām, ticu, ka šie auto būs neticami ātri,'' saka Stīvs Haris.


Foto: No sportista personīgā arhīva

Dorans bija pirmais, kurš savulaik izmantoja ''Prodrive” rūpnīcā sagatavoto “Mini” rallijkrosa auto. 2013. gadā viņš uzvarēja Minhenē notikušajās “X Games”, bet 2014. gadā “JRM Racing” komanda sāka ''Mini” rallijkrosa programmu.

''Zinu, uz ko šie auto ir spējīgi. Uz ''Mini'' skatos kā uz manu pašu veiksmīgāko auto. Ar to ir patīkami braukt. Paskatieties uz 2016.gada Hokenheimas posmu (izcīnīja uzvaru pusfinālā), taču man vēl ir palikuši nepadarīti darbi,'' saka Liams Dorans, kurš piebilda, ka auto plānojas vairāki uzlabojumi, it īpaši dzinējā.

Autosport.com ziņo, ka pēc diskvalifikācijas izciešanas (sportistam 2017.gadā tika atņemta licence) sportists pāris posmos pats varētu braukt ar kādu no šiem auto. ''Šobrīd nekas nav zināms. Gribētu atgriezties atpakaļ pie auto stūres, bet šobrīd mēs koncentrējamies uz komandu. Gribu, lai ''Mini'' visiem parāda, uz ko tas ir spējīgs,'' saka Liams Dorans.


Foto: No sportista personīgā arhīva

Atgādināsim, ka 2016.gada vasarā Dorans iekūlās pamatīgās nepatikšanās. Dorans ar savu kompāniju esot izvicinājuši dūres gan ar apsargiem, gan citiem Norvēģijas autosporta sacensību Gatebil pasākuma apmeklētājiem, tādējādi nokļūstot uz brīdi arī aiz restēm. Pēc šī incidenta “JRM Racing” komanda lauza līgumu ar tobrīd 29 gadus veco sportistu. Vēlāk sportists apstiprināja faktu, ka viņam uz šo sezonu ir apturēta licences darbība.

''Pēc notikušā incidenta Gatebil pasākumā noritēja izmeklēšana. Sniedzu savu pozīciju, kuru atbalstīja citi cilvēki, kuri arī bija iesaistīti šajā incidentā. Taču MSA (Motor Sports Association) nolēma man piešķirt maksimālo sodu un uz gadu apturēt licences darbību,'' toreiz teica Dorans.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png