profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Solbergs: Pēc avārijas Latvijas RX posmā dakteri neļāva braukt

Go4speed 03.11.2017 - 14:16 Solbergs: Pēc avārijas Latvijas RX posmā dakteri neļāva braukt
Matiass Ekstroms un Peters Solbergs. Foto: fiaworldrallycross.com

Pasaules rallijkrosa čempionāta Dienvidāfrikas posmā atlicis salikt punktus uz i. Šobrīd zināms, ka par pasaules RX čempionu kļuvis zviedrs Johans Kristofersons, kamēr uz otro un trešo vietu pretendē Matiass Ekstroms un Peters Solbergs, kurus šķir tikai viens punkts.

Pēc sāpīgās avārijas Latvijas RX posmā, pēc kuras Solbergs pārcieta atslēgas kaula operāciju, norvēģis spēja ne tikai atgriezties uz Vācijas RX posmu, bet arī tajā posmā cīnīties par augstām vietām. Tas viņam ļāvis saglabāt cerības uz otro vietu absolūtajā kopvērtējumā.


Foto: No Petera Solberga privātā arhīva

''Pirms Vācijas RX posma viss izskatījās ļoti slikti, taču bija kāds puisis, kurš daudzus gadus strādājis spīdvejā. Dakteri man teica, ka nevaru braukt, bet šis puisis no spīdveja teica: ''Esmu pārliecināts, ka varam visu savest kārtībā''. Bija smagi, it īpaši pirmās dienas slimnīcā Latvijā, jo domāju, ka man sezona ir beigusies. Taču mums izdevās labi atgriezties cīņā. Esmu ļoti, ļoti priecīgs, ka izdevās startēt Vācijā un cīnīties par medaļām. Dienvidāfrikas posmā braukšu ar pilnu jaudu. Ja tu tiešām kaut ko gribi, tad tev tas ir jādara,'' fiaworldrallycross.com mājas lapā pirms izšķirošās cīņas saka Peters Solbergs.

Tikai punktu Solbergam kopvērtējumā zaudē Matiass Ekstroms, kurš šogad izcīnījis četras uzvaras (vienu posmu sportists DTM sacensību dēļ bija spiests izlaist). ''Dienvidāfriku esmu redzējis tikai video un bildēs. Nekad neesmu tur bijis, tāpēc ar lielu nepacietību gaidu, lai tur dotos kā tūrists. Bet līdz ko būšu trasē, tā darīšu visu to labāko, ko spēju. Cīņa par titulu beigusies, bet labākais no atlikušā vēl ir pieejams, tāpēc būtu labi pacīnīties un kļūt par vicečempioniem,'' tā Matiass Ekstroms.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png