profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

'Uguns vīrs' Šeiders: Rīgas RX posms - viens no sezonas spilgtākajiem brīžiem

Mārtiņš Jankovskis 27.09.2017 - 23:46 'Uguns vīrs' Šeiders: Rīgas RX posms - viens no sezonas spilgtākajiem brīžiem
Timo Šeiders. Foto: MJP Racing Team Austria

Jau ziņojām, ka neveiksmīgi ''Neste World RX of Latvia'' posms pirmajā dienā sākās divkārtējam DTM čempionam Timo Šeideram, kuram pirmajā braucienā aizdegās auto. Par laimi, sportists spēja ātri tikt ārā no degošās automašīnas. Lai arī auto bija cietis daudz, komandas mehāniķi spēja novērst defektus un sagatavot auto svētdienai. Sacensību otrajā dienā Šeiders bija ļoti ātrs - piektā vieta trešajā kvalifikācijā un septītā vieta ceturtajā. Taču ar to nepietika, lai iekļūtu pusfinālā.

Uz jautājumu, cik ilgi naktī tika strādāts, lai novērstu defektus, Timo atzina, ka puiši ar šo problēmu galā tika ātri. ''Puiši ilgi nestrādāja - līdz kādiem pusdiviem naktī. Taču no rīta mašīnai vēl bija nelielas tehniskas problēmas, jo auto nestrādāja ar pilnu jaudu, taču īsi pirms treniņiem viss tika novērsts. Ātrums mums svētdien bija labs, jo kvalifikācijās izcīnījām piekto un septīto vietu, kas parādīja to potenciālu, kāds mums bija šajās brīvdienās. Tā bija lieliska dāvana puišiem, parādot viņiem to, ka auto, ko viņi salaboja, bija lielisks. Es domāju, ka Rīgas posmā mēs varējām iekļūt finālā, jo mums bija ātrums,'' portālam Go4speed atklāja Timo Šeiders.


Foto: MJP Racing Team Austria

Acīgākie līdzjutēji pamanīja, ka sportista automašīnai svētdien motora pārsegu rotāja uzlīmes ar liesmu attēlu. ''Tās liesmas uz motora pārsega bija pārsteigums no puišiem. Viņi to no manis slēpa ilgu laiku. Tas bija patīkams pārsteigums no viņiem. Varbūt viņi mani tagad sauks par uguns vīru (smejas). Tas bija jauki. Varbūt šīs liesmas arī atstāsim uz mašīnas.''


Sportista ''Jaunais dizains''. Foto: MJP Racing Team Austria

Jautāts, kā kopumā patika Rīgas posms, Šeiders neskopojās ar komplimentiem. ''Šīs sacensības ir viens no sezonas spilgtākajiem brīžiem. Tas ir nepārprotami. Zviedrija, Francija un Rīga ir posmi, kur fani mīl rallijkrosu un atbalsta braucējus. To ir ļoti patīkami redzēt, un tam tā ir jābūt – gan atbalstam, gan arī pašām sacīkstēm. Man ļoti patika šeit un, runājot ar citiem braucējiem, viņiem bija tieši tāds pats viedoklis,'' nobeidz Šeiders.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png