profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Jānis Baumanis dramatiskā finālā izcīna piekto vietu, Kristofersons kļūst par čempionu

Go4speed 17.09.2017 - 16:22 Jānis Baumanis dramatiskā finālā izcīna piekto vietu, Kristofersons kļūst par čempionu
Foto: Go4speed

Svētdien, 17. septembrī, ar aizraujošiem notikumiem un skatītāju ovācijām trasē tika aizvadīta noslēdzošā FIA pasaules rallijkrosa čempionāta "Neste World RX of Latvia" diena. Par prieku Latvijas faniem Jānis Baumanis izcīnīja vietu fināla braucienā, kurā, neskatoties uz tehniskām problēmām, finišēja piektajā vietā. Tikmēr, izcīnot uzvaru Latvijas posmā, par šīs sezonas pasaules čempionu kļuvis Johans Kristofersons.

Rīts sākās ar brīvajiem treniņiem, kur katram dalībniekam bija jāveic pa diviem apļiem. Ātrākais treniņos bija Peters Solbergs. Reiniss Nitišs bija astotais, bet Jānis Baumanis – 11. vietā.

3. un 4. kvalifikācija
Supercar klasē trešajā kvalifikācijā ātrākie bija VW braucēji, kamēr Nitišs bija devītais, bet Baumanis – 14. Jāatzīmē, ka abi mūsu braucēji startēja vienā braucienā, kur Reinis bija otrais, bet Jānis pēc neveiksmīga starta bija piektais.

Ceturtajā kvalifikācijā Jānis savā braucienā sīvā cīņā finišēja ceturtajā vietā, bet Reinis savā braucienā, kurā startēja visi četri Audi braucēji, izcīnīja trešo vietu.


Jānis Baumanis kvalifikācijā. Foto: Rihards Baumanis

Kvalifikācijā kopvērtējumā triumfēja Kristofersons, aiz sevis atstājot Lēbu un Ekstromu. Pusfinālā iekļuva abi mūsu braucēji. Reinis kā devītais, bet Jānis – 12.vietā, tikai paar vienu punktu apsteidzot Timuru Timerzjanovu.

Pusfināli
Pirmajā pusfinālā Nitišs pēc starta bija piektais, pēc kā viņš devās džokerī. Vēlāk Nitišam bija sadursme ar Hansenu, pēc kā Hansena aizmugurējais bamberis piespiedās riepai, kas sāka kūpēt. Diemžēl Nitišam neizdevās tikt garām Hansenam visu atlikušo braucienu un finišā sestā vieta. Kristofersons izcīnīja uzvaru, otrais palika Ekstroms, bet trešais Bakeruds.

īsta drāma divos celīnos bija otrais pusfināla brauciens, kurā Jānis Baumanis sacentās kopā ar Milleru, Lēbu, Solbergu, Heikinenu, K.Hansenu. Baumanis pēc grūstīšanās un sadursmes ar Solbergu 1. līkumā, izvirzās otrajā vietā, tomēr brauciens tiika apturēts, jo Soblbergs palika stāvot pirmajā līkumā un nepameta savu automašīnu. Trasē sarkanie karogi un izbrauc Neatliekamā medicīniskā palīdzība. Tikai 15 minūtes vēlāk Neatliekamā palīdzība pamet trasi ar Solbergu un tiek dots atkārtots starts otrajam pusfināla braucienam.

Tiek dots atkārtots starts otrajam pusfināla braucienam. Lēbam vieta blakus paliek tukša. Pēc pirmā līkuma Baumanis ir ceturtais un dodas džokerī. Heikinens kļūdās un Jānis viņu apsteidz uzreiz pēc džokera apļa. Hansenam un Baumanim pamatīga cīņa pēc Hansena džokera apļa, sadursme ar sāniem, bet Jānis ir ātrāks. Baumanis iekļūst finālā kā trešais kopā ar Lēbu un Milleru.

Fināls
Finālā Jānis Baumanis startē trešajā rindā kopā ar Milleru. Pēc pirmā līkuma Baumanis ir jau otrais. Ekstroms viņu apsteidz otrajā līkumā. Lēbs un Bakeruds apsteidz Baumani pēc džokera un Baumanis paliek piektais. Tikai divus līkumus pirms finiša Millers no sestās vietas iesaistās spraigā cīņā ar Baumani, kā rezultātā Milleram par maz vietas un viņš taranē Baumani un diviem riteņiem un abi ieslīd betonos. Baumanis pirmais tiek ārā un finišē piektais bez labās puses durvīm. Latvijas Posmā uzvaru izcīna Kristofersons, kuram šī uzvara ir atnesusi priekšlaicīgu čempiona titulu! Otro vietu izcīna Ekstrēms, trešais pagājušā gada Latvijas posma uzvarētājs Lēbs.

"Finālā pirmajos divos apļos, izejot no līkuma un sēdzot trešajā ātrumā apgriezieni necēlās augšā - baigi daudz pazaudēju pirmajos divos apļos, tāpēc arī Ekstrēms tā pagāja garām, jo, izejot no pagrieziena, mašīnai nebija jaudas. Neskatoties uz to, es izpildīju savu solījumu, ko devu pagājušajā gadā, stāvot aptuveni šeit pat. Es domāju, ka nākošgad jābūt atkal finālam. Nākošgad lai iet Top-3,” Best4sport žurnālistam pēc finiša apsolīja Jānis Baumanis

Neste Wolrd RX of Latvia finālbrauciena rezultāti:
1. Johans Kristofersons
2. Matias Ekstrēms
3. Sebastjans Lēbs
4. Andreas Bakeruds
5. Jānis Baumanis
6. Niko Millers

Kopvērtājuma punkti pēc Latvijas posma:
1. Johans Kristofersons, 271 p.
2. Peters Solbergs, 209 p.
3. Matias Ekstrēms, 204 p.
4. Sebastjans Lēbs, 194 p.
5. Andreas Bakeruds, 165 p.
6. Timijs Hansens, 152 p.
...
12. Jānis Baumanis, 77 p.
14. Reinis Nitišs, 64 p.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png