profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Timo Šeiders: Liesmas Biķerniekos ir mans bailīgākais moments karjerā (VIDEO)

Mārtiņš Jankovskis 16.09.2017 - 22:49 Timo Šeiders: Liesmas Biķerniekos ir mans bailīgākais moments karjerā (VIDEO)
Foto: @Neste Latvia RX‏

Neveiksmīgi ''Neste World RX of Latvia'' posms sestdien sākās divkārtējam DTM čempionam Timo Šeideram, kuram pirmajā braucienā aizdegās auto. Par laimi, sportists spēja ātri tikt ārā no degošās automašīnas. Sarunā ar portālu Go4speed sportists atklāj, ka šis ir viņa bailīgākais moments karjerā.

Timo, izstāsti, lūdzu, kas notika?
Ja godīgi, tad nepateikšu tev, kad tas uguns īsti sākās, taču no sava spotera saņēmu ziņu, ka zem man auto ir dzirksteles. Iespējams, tas viss sākās pēc smagā piezemējuma. Turpināju braukt, taču tad pēdējā aplī saņēmu ziņu, ka auto jau sāk degt. Tobrīd auto salonā viss bija kārtībā un viss strādāja perfekti, tāpēc nolēmu turpināt braukt. Taču tad spoteris sāka bļaut, ka mans auto sāk degt un man steidzami tas jāpamet. Taču tobrīd domāju, ka man ir jāfinišē, lai saņemtu kaut kādus punktus. Pašam beigās jau likās, kā jā, ir kaut kāda problēma, kuru gan jau ātri servisa zonā novērsīsim, taču pēdējos metros sapratu, ka ir lielas nepatikšanas, jo viss salons bija dūmos.

Kāpēc tu ārā kāpi pa blakussēdētāja durvīm?
Tajā brīdī nevarēju atvērt savas durvis, tāpēc tas ir pats sliktākais brīdis, kad ir uguns nelaime un tu nevari atvērt durvis. Uzreiz nolēmu lekt ārā pa otrām durvīm, kas arī veiksmīgi izdevās.


Foto: @Neste Latvia RX‏

Tās liesmas izskatījās traki, arī salons bija dūmos
Ja paskatāmies bildes (sportists rāda bildes telefonā), tad tiešām izskatījās traki, it sevišķi skats salonā, salīdzinot ar Gronholma redzamību.

Kā tev pašam ar veselību?
Pašam daudz maz viss ir labi, taču nedaudz sāp elpceļi, jo es saelpojos tos dūmus. Arī apavi no karstuma cieta. Ļoti žēl, ka tā viss beidzās, jo mēs bijām ātri, lai cīnītos par labu rezultātu.


Foto: @Neste Latvia RX‏

Izskatās, ka auto cietis gana daudz
Diemžēl tagad mašīna ir diezgan traki sabojāta – gan elektronika, gan dzinējs, kas ir izņemts ārā. Ir viss jāpārbauda un jāmēģina savest kārtībā. Puišiem priekšā ir daudz smagas stundas, lai savestu auto kārtībā. Būs daudz darba jāiegulda, taču visi ir gatavi to darīt. Mērķis ir rīt iziet uz starta.

Vai tas ir tavs bailīgākais moments karjerā?
Jā, tas ir mans bailīgākais moments karjerā. Vienmēr esmu baidījies par uguns nelaimēm. Par laimi, es neavarēju un auto neaizdegās pēc avārijas, bet tāpat nebija patīkami. Kad deg auto, un tev pāris sekundēs ir jātiek ārā, liekas, ka tas viss notiek mūžību. Salonā bija ļoti karsti, taču tobrīd adrenalīna līmenis bija augsts un mans mērķis bija finišēt un izcīnīt punktus (smejas). Kad vēlāk redzēju bildes un video ar degošo auto, saprotu, ka laikam vajadzēja ātrāk kāpt ārā (smejas). Taču tas ir rallijkross, kur katrs punkts svarīgs (smaida). Ceru, ka puiši salabos auto un es rīt, izejot uz starta, varēšu pateikties viņiem. Arī pats šovakar centīšos atbalstīt puišus. Ar kopīgu cīņassparu ceru, ka mums izdosies. Šādas lietas autosportu padara īpašu.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png